Of je dit recept nou als dessert maakt of als ontbijt, het maakt niet uit, het is sowieso superlekker. Dat kan ook bijna niet anders als je naar de ingrediëntenlijst kijkt. Zullen we dan maar?
Wat je nodig hebt voor 2 porties
1 banaan
1 glas amandeldrink
1 cup chocolade soja dessert (Provamel)
1 cup chiazaadjes (een cup kan je vergelijken met een klein glas. Wij kopen chiazaad altijd per kilo in, vandaar dat we het niet erg vinden om af en toe wat meer chiazaad in één keer te gebruiken)
1 eetlepel kokospalmsuiker (je kan het ook zoeten met bijvoorbeeld agavestroop)
1 theelepel vanille-extract
4 eetlepels aardbeienjam (biologisch)
gehakte walnoten of amandelen
raw cacao nibs ter decoratie
2 mooie glazen
Wat je moet doen
1. Mix in een blender de amandeldrink, chocolade dessert, de banaan, de chiazaadjes, de kokospalmsuiker en het vanille extract tot het een gladde massa is geworden.
2. Zet dit mengsel in de koelkast en laat opstijven.
3. Hak de walnoten of amandelen.
4. Lepel wat aardbeienjam op de bodems van de glazen. Strooi er wat nootjes overheen.
5. Verdeel het chiamengsel over twee glazen en zet ze in de koelkast.
6. Na ongeveer een uur is het chiamengsel stevig geworden, haal de glazen nu uit de koelkast.
7. Top af met nootjes, jam en raw cacao nibs. Enjoy!
Weet je zeker dat je een hele cup chiazaad wilt gebruiken? Daar kan je volgens mij drie weken op vooruit..
Het is inderdaad een behoorlijk superfood receptje! Maar ja hoor :) ik weet het zeker.
Vraagje: waar kopen jullie een kilo chiazaad? Ik gebruik het ook wel veel in recepten en dergelijke, dus misschien is dat wel interessant. Het is relatief goedkoper dan ook, toch?
Hier ben ik inderdaad ook benieuwd naar :-)
Oeh lijkt mij heerlijk! Ik heb sowieso jullie receptenpagina al onder de loep genomen en ben al aan de slag gegaan! Erg lekker :D
heel goed! lekker bezig!
Mm kan me niet zoveel voorstellen bij de smaak van chia zaad. Zie het heel veel voorbij komen in recepten maar heb mezelf er nog niet aan gewaagd. Ben wel benieuwd!
het smaakt nergens naar ;)
Klinkt lekker!
Is het de bedoeling dat de chiazaadjes heel blijven of mogen ze kapot gaan bij het mixen?
(ik koop het meestal bij de weegschaal)
ze mogen kapot, maar dat gebeurt niet zo snel.
Mmmmmmmm!Ik twijfel iedere keer over chiazaadjes wanneer ik in de natuurwinkel ben en mijn mandje volgooi vol met andere zaadjes & pitten. Misschien toch maar eens proberen!
Toch eens doen! Het is supergezond en je kan er lekkere dingen mee maken :)
Ik had al zoveel goeds gehoord en gelezen over chia zaadjes, dat ik dacht toen ik jullie lekkere recept zag, dat het er dan toch eindelijk vandaag maar van moest komen. Schrik van m’n leven: 250 gram van die dingen kosten hier $10.29!!! Maar ze komen dan ook helemaal uit Paraguay! Ik vraag me af wat ze in Nederland kosten.
Ik ben niet zo’n chocolade mens, dus ik wou het met vanille vla proberen. Ik hoop dat het eindresultaat lekker is, maar ik zie nou net dat die chia’s nergens naar smaken….
Ja haha, chiazaad is erg duur! Het is dan ook superpowerfood. Het smaakt inderdaad nergens naar, maar de functie van het chiazaad is dat het heel veel vocht opneemt en jelly wordt. Je kan er dus perfect pudding mee maken!
Dus de zaadjes maken pudding van de amandelmelk? Ik herinner me nu dat ik eerder een recept voor kokos pudding heb gezien, waar je chia zaadjes met kokosmelk en kokoswater mengt en in de koelkast dik laat worden. Ik denk dat ik de helft van mijn dure zaadjes in jouw recept zal gebruiken (dan wordt de pudding maar wat minder stijf!) en later met de andere helft kokosmelk/water/pudding zal maken.
Ja, de chiazaadjes nemen vocht op en worden jelly. Het kan met amandelmelk, sojamelk, gewone melk… wat je maar wilt.
Nou, dat was een reuze success! Heerlijk met vanille vla en abrikozenjam, de amandeltjes een beetje geroosterd…. en ik heb nog een heel bakje over voor m’n ontbijt morgen!
Hartelijk dank, Jamie.
Graag gedaan! Groetjes Merel ;)
waar kan je de chocoladevla door vervangen, denk je? aangezien ik in een vla-loos land woon… :(
Je zou er ook voor kunnen kiezen om het met sojayoghurt te doen (naturel) en dan (raw) cacaopoeder toevoegen.
jaaaaa dankjewel!
Wat een super recept!
Ik heb zelf nog nooit chiazaad geprobeerd, maar daar moet ik zo snel mogelijk verandering in brengen
Oeps! Ik dacht dat Jamie de recepten en kook-tips zijde van jullie blog verzorgde, en dat jij, Merel, meestal de artikelen schreef en vragen beantwoordde. Niet zo?
Hoe dan ook, jullie doen allebei een fantastische job.
geeft helemaal niks hoor, had gekund ;)
Nog steeds nooit pudding gemaakt, maar dit klinkt té lekker om er nog langer mee te wachten :-))
Zelf vind ik chiapudding ook heel lekker, maar ik heb vaker gelezen dat je maar maximaal twee eetlepels per dag zou mogen gebruiken.
Twee eetlepels chiazaad, bedoel ik dan hè. Niet twee eetlepels pudding ;-)