Zeepliefhebbers opgelet: er is een nieuw, nog vrij klein, zeepmerk op de markt in Nederland! ‘SOaP7’ is een kleine zeepfabriek waar natuurlijke zepen op ambachtelijke wijze worden gemaakt. En niet zomaar, maar met eerste kwaliteit grondstoffen, waar mogelijk biologisch en zonder conserveermiddelen.SOaP7 heeft, – je raadt het nooit – zeven verschillende zepen in het assortiment. Daarnaast zijn er nog een aantal special items. De zepen hebben allemaal hun eigen geur én functie. Zo is er handzeep, scrubzeep en zeep die geschikt is om je haar mee te wassen. In de shop kan je alle zeven soorten zeep bekijken.
Wij testten twee soorten zeep. Nummer 2: “Fab. Verveine” en een special item “Fatty Free.” Allereerst laten we je de Fab. Verveine zien.
De ingrediënten van deze zeep zijn: verzeepte olijfolie, kokos- en palmvet, amandel olie, havermout, roze klei, verveine en litsea cubeba.
Dit is een lekker groot stuk zeep (ongeveer 100 gram) die erg goed ruikt. Ik zou het omschrijven als een zoetige, maar niet overheersende geur. Een echte meisjesgeur! Ik vind het prettig dat er havermout in de soapbar verwerkt zit, want havermout staat erom bekend dat het de poriën verkleint. Verder heeft de havermout, samen met de klei, een licht scrubbende werking. De zeep is geschikt om je gezicht mee te wassen.
Fab.Verveine kost €5,50.
Dan: een special item, de Fatty Free. Deze zeep is geschikt voor de vettere gezichtshuid. De ingrediënten van deze soapbar: verzeepte olijfolie, kokos- en palmvet, amandel olie, groene klei, etherische olie: tea tree.
Deze zeep ruikt behoorlijk sterk. Dat komt door de teatree, dat is een pittige geur. De zeep ontvet extreem goed. Na het wassen met deze zeep voelt je huid ontzettend schoon aan. Een beetje prikkelend. Het is erg belangrijk dat je je na het wassen goed insmeer, want ik kreeg het idee dat de zeep mijn huid een beetje liet uitdrogen. Ook de Fatty Free kost €5,50 per stuk.
Ik vind het tof dat alle zepen van SOaP7 handgemaakt worden en gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. Geen toegevoegde rommel, geen ondefinieerbare bestandsdelen. En dat in gedachten houdende vind ik de prijzen erg goed te doen!
Check de site van SOaP7 om te kijken welke zeep het beste bij jou past! De zepen zijn online te bestellen, maar worden inmiddels ook bij speciaalzaakjes gespot. Zo kwam mijn moeder deze zepen bijvoorbeeld tegen bij De Olmenhorst, een biowinkel in Hillegom!
Welke zeep van SOaP7 zou jij wel eens willen proberen?
Das toevallig! Die zeep had ik vd week ook ontdekt. Ik heb gekozen voor no 3 aloe lady. Vanochtend voor t eerst gebruikt. Hmm ruikt zalig en lekker zacht om mee te douchen, erg fijn!
Altijd leuk om nieuwe merken te leren kennen!
Ben benieuwd naar deze zeep maar ik vind hem er wel wat saai uitzien.
Ziet er heel lekker uit!
Super jammer dat er palmolie inzit… mega slecht voor het milieu.. :(:(:(
Hierbij zouden een voorbeeld aan Lush moeten nemen! Die strijden al jaren lang voor het gebruik van palmolie in cosmetica en voedsel.
De andere ingrediënten zien er wel heerlijk uit:)!
Hoi Anne, Ik gebruik biologische palmolie van duurzame teelt. Het kleine beetje geeft nét een goede hardheid aan de zeep.
Werk momenteel aan recepten zónder want, gelijk heb je, dat is toch beter.
Geen palmvet voor Lush, maar wel synthetische kleur-en geurstoffen, die zijn weer slecht voor huid en grondwater!
No.5 24/7 HAND met cacaoboter zou ik wel graag uit willen proberen!
Ziet er goed en verantwoord uit.
Wat is er op palmolie tegen?
Ik vraag dit maar omdat kokosolie zo sterk wordt aanbevolen, en kokosnoten groeien tenslotte ook aan palmen.
Hallo Ina,
Ik was net aan het zoeken of er palmolie verwerkt is in de Alpro soya room die de Groene meisjes gereviewed hebben en kwam jouw post tegen.
Het probleem van palmolie is dat die gekweekt wordt in een tropisch regenwoud klimaat, het meeste in Borneo. Daarvoor wordt het tropisch regenwoud gekapt. Dit zorgt voor uitsterven van vele dieren, waaronder olifanten en oerangoetans. Alsof dat nog niet erg genoeg is word het gekapte gebied in brand gestoken waardoor extra veel C02 vrijkomt. Dan worden de kernel palmen geplant, en er ontstaat een dode zone door alle bestrijdingsmiddelen die worden gebruikt. Verdwaalde dieren worden afgeschoten of vergiftigd omdat ze de bomen kunnen beschadigen.
Het tweede deel van de vraag is, hoe zit het dan met kokos? Kokospalmen groeien makkelijker en kunnen op veel meer soorten bodems/klimaten vruchten produceren en niet perse alleen in tropisch regenwoud gebied. Voor zover ik weet zijn er nu nog geen misstanden rondom de productie van dit product, maar met de groeiende vraag rondom de kokoshype zal dit in de toekomst wellicht anders uitpakken. Dit zullen we moeten afwachten en tot die tijd laat ik de palmolie staan en kies ik voor het gezonde en lekkere kokos! Helaas is dit niet zo makkelijk, want stiekem zit palmolie verwerkt in bijna alles wat wij eten onder de sneaky noemer “plantaardige olie”
Kijk anders ook op http://www.saynotopalmoil.com