Toen ik dit receptje in een spontane bui had gemaakt dacht ik: wie heeft er nog een Magnum nodig als je zoiets lekkers kan eten? Nu heb ik Magnums nooit lekker gevonden, maar dat is een ander verhaal. Dit is een veel gezonder alternatief en SO DAMN GOOD. Will you be bananapoppin’ with me?
Wat je nodig hebt voor 6 bananapops:
* 2 bananen
* een paar stukjes pure chocolade (onze favoriet: Tony’s Chocolonely)
* een handje rauwe boekweitkorrels
* kokosrasp (zoveel als je wilt)
* satéprikkers
Ook lekker: bananapops met pindakaas, nootjes, havervlokken of rijstpops.
It’s super easy. Gaan we:
1. Snijd de bananen in 6 ongeveer gelijke stukken en prik in ieder stukje 1 satéprikker.
2. Rooster de boekweitkorrels in een droog koekenpannetje. Geen olie toevoegen! Je weet dat de korrels goed zijn als ze beginnen te verkleuren (naar bruinig.) De boekweitkorrels zijn nu superlekker knapperig!
3. Smelt de chocolade. Dit kan je doen au bain marie doen met een pannetje heet water, maar ook in de magnetron. Let wel goed op dat de chocolade niet aanbrandt!
4. Doop de bananenstukjes voor een deel in de chocolade en rol daarna direct door de boekweitkorrels of de kokos. Of allebei. Het is jouw feestje.
5. Leg de bananapops in een vriesbestendig bakje en zet het bakje voor ongeveer anderhalf tot twee uur in de vriezer.
6. Na twee uur haal je het bakje uit de vriezer.
Keep poppin’! Enjoy.
Oeehh lekker! Die komt in mn receptenboekje :D
Klinkt echt veel te lekker! En supersimpel om te maken. Da’s een fijne voor de zomer.
Hey,
bestaat von Tony’s Chocolonely nu eindelijk veganistische Chocolade ? Heb nooit pure gezien, tot nu ?!
Gr,
Reiner
Hi Reiner, ja hoor. De pure chocolade van Tony’s is vegan en die eten wij al jaaaaaren. Gewoon bij Albert heijn! De blauwe reep.
Super! Ik ben altijd al fan van oufti’s geweest dus dit moet ik zeker eens maken!
Mmmm, wat een lekker idee!
Oeh lijkt me erg lekker!
Ohhhhh wat een simpel recept maar zo lekker!!
Klinkt erg lekker en ziet er super leuk uit! Alleen ik vind banaan dus echt niet lekker (zeg maar gerust vies) dus helaas.
Serieueeeeus?! Wat zonde! Wij maken zoveel dingen met banaan, je kan er allerlei kanten mee op! Zou je het bevroren ook niet lekker vinden denk je? hmm.. jammer!
Ziet er lekker en gezond uit. Veel beter dan een magnum :P
Ik keek al uit naar dit recept, de healthy variant van de Magnum! Wauw, lijkt me echt heerlijk! Ga het deze week zeker eens proberen te maken.
Oeiiii dat ziet er super lekker uit….
Echt geniaal!
Yum, klinkt erg goeddddd!
Fijn dit :) Even een vraagje, wat gebeurt er met de bananen als ze langer dan twee uur in de vriezer zitten? Kunnen ze langer van te voren gemaakt worden? Ik wil ze graag maken als traktatie voor op de crèche van mijn zoontje en het is erg handig als ik dat de dag(-en) ervoor al kan doen…
[…] en meest gezonde blijft natuurlijk altijd om zelf ijs te maken. Denk aan Banana Softserve, Frozen Bananapops of Frozen […]