Review: Ombar Coco Mylk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Misschien heb je me er wel eens vaker over gehoord: Ombar is mijn favoriete raw chocolate. Ik heb er alleen nog nooit echt een review over geschreven en nu er een nieuwe variant te koop is, leek me dit het uitgelezen moment. Ik zal je eerst in het kort vertellen wat raw chocolate is. Het is biologische chocolade gemaakte van koud geperste cacao, zonder melk, zonder suiker en het is eigenlijk de meest pure vorm van chocolade die er is. Ook als je last hebt van bepaalde allergieën, kan het heel goed zijn dat je raw chocolate toch kan eten. Deze versie is bijvoorbeeld glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, veganistisch, eivrij én notenvrij. Yaaay!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ombar is er in verschillende smaken, bijvoorbeeld met gojibessen, blauwe bes en cranberry. Vooral fruitsmaken dus. Er is ook een pure variant (zonder toegevoegde smaken) en eentje met kokos. Dit was altijd al mijn favoriet. Totdat ik deze nieuwe uitvoering, de Coco Mylk, op de Noordermarkt in Amsterdam tegenkwam. Nu is dit mijn lievelings!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat is het verschil tussen de gewone Ombar met kokos en de Coco Mylk? De laatste is super romig. Ik vroeg me af hoe dit kwam, aangezien er natuurlijk geen room aan toegevoegd is. Op internet kwam ik dit tegen: “Door de (kokos)room te combineren met kokosbloesemcaramel ontstaat er een zoete romige smaaksensatie.” En nu ik er zo over nadenk, denk ik: logisch. Ik heb wel eens rauwe kokosrasp in de Vitamix (blender) gedaan en laten draaien. Daar kwam een soort kokosboter uit, bijna room. Kokosbloesemsuiker (de gezondste suiker tot nu toe bekend) maakt het geheel lekker zoet. Daardoor smaakt dit reepje Ombar serieus naar melkchocolade (misschien iéts puurder) met een heerlijke kokossmaak. I.LOVE.IT.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ombar komt in een klein reepje en het is best prijzig. Een reepje kost €2,50. Ik vind deze chocolade zó lekker dat ik er met liefde dit geld voor betaal, iedere dag een stukje neem en zo heel lang geniet van één reepje. Zoals ik al schreef kocht ik het op de Noordermarkt (biologische markt iedere zaterdag in de Jordaan) en dit was de eerste plek waar ik het tegenkwam. Alle andere smaken van Ombar zijn al bij Ekoplaza (en andere natuurvoedingswinkels) te koop, dus deze Coco Mylk variant zal vast ook snel volgen. In deze webshop kan je Ombar online bestellen.

Zijn er meer Ombar fans in the house? Ben jij ook zo benieuwd naar de Coco Mylk? Laat van je horen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Review: Ombar Coco Mylk

  1. De enige chocola die ik de afgelopen tijd heb gekocht is Tony’s. Voorheen ook nog wel Lovechock gekocht, ook erug lekker. Als ik bij Ekoplaza ben zal ik eens kijken of hij erbij ligt en wie weet gaat ook ook wel in mn mantje :P

  2. Hmm, Ombar :) Chocodelic is sowieso een van mijn favo webwinkels. Als ik bestel (eens in de zoveel tijd), bestel ik meestal zo’n groot pakket :) Gelukkig kan ik me vrij goed beheersen en gaat dat pakket dan ook een hele tijd mee!

    Denk dat ik zo de kast in duik voor een stukje Ombar en daarna snel op zoek ga naar deze nieuwe variant ;)

  3. Ik heb het nog nooit gegeten maar het lijkt me heerlijk, ik snoep alleen bijna niet dus bedenk ook nooit in de winkel van, zal ik eens chocolade halen. (OKE gisteren was de uitzondering, ik heb chocolade zooi gehaald maar ik zit in mijn tentamenweek en moest even een beloning bedenken voor mezelf!). Maar klinkt goed! :D Leuk geschreven ook weer! xx

  4. Ik was al een tijdje op zoek naar goede suikervrije chocola dus ik zal het eens uitproberen!

  5. Ik ga morgen kijken bij gimsel in Rotterdam of ze hem verkopen, hij lijkt me heerlijk!

  6. deze wil ik wel proberen. erg fijn dat hij ook online te bestellen is!

  7. Waarom?! Nu heb ik wel een bestelling moeten plaatsen bij chocodelic… :-) Ben zeer benieuwd! Ben net sinds een week actief vegan, fijn dat er zoveel lekkers is! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *