Boekreview: Goed Eten

Onze Zuiderburen houden zich graag bezig met alles wat groen is. Vegetarisch of veganistisch eten is in België al behoorlijk ‘groot’ en het boek “Goed eten” is hier weer een mooi voorbeeld van. De schrijfster van dit boek, Dorien Knockaert, neemt je mee in haar zoektocht (die een jaar duurde) naar een goede en eerlijke keuken. Goed Eten is meer dan een kookboek alleen, het boek gaat namelijk in op onderwerpen als de bioindustrie, het sparen van ons milieu en de verspilling van voedsel. Daarnaast staan er vijftig vegetarische recepten in. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: quesedillas, filodeeghapjes en pompoensalade. 

De vormgeving van het boek is mooi en kleurrijk. De schrijfstijl is informeel en vooral heel Vlaams, leuk!

Goed Eten kost €22,50 en is onder andere hier te bestellen.

Ik denk dat dit boek met name geschikt en interessant is voor de groene meisjes onder ons die nog zoekende zijn in veggieland. Denk jij erover na om vegetarisch te gaan eten? Dan zal dit boek je zeker inspireren om aan de slag te gaan met vega recepten. Ook zullen de verhalen je motiveren om het vol te houden! Dit boek is misschien minder vernieuwend voor je als je al (langere tijd) vegetarisch of veganistisch eet.

Ben jij je aan het verdiepen in de wereld van vega-eten? Wat heb jij nodig om jezelf ervan te overtuigen dat dit the way to go is?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Boekreview: Goed Eten

  1. Ziet er mooi uit. Staan er ook vegan gerechten tussen of zijn de gerechten gemakkelijk te veganiseren?

    1. Er staan wel een paar vegan recepten in, maar het grootste gedeelte is toch wel met ei, kaas of zuivel. Nu ben ik van mening dat je een recept al gauw kan veganiseren, dus het is natuurlijk altijd te proberen :)

  2. Dit boek zou ik heel graag eens willen inzien. Helaas hebben boekhandels hier het nooit op voorraad staan. Misschien eens lief kijken of ze het op zicht willen bestellen…Dorien Knockaert heeft trouwens ook een hele mooie site… http://jongesla.wordpress.com/

  3. Oh, leuk! (Ik ben Dorien Knockaert)
    Over de winkels: ik zag het zelf liggen bij Athenaeum in Amsterdam en hoorde van een vriendin dat het ook bij Selexyz in Maastricht lag.
    Over de veganistische recepten: toch ongeveer de helft van de recepten is veganistisch of heeft een heel makkelijke veganistische ‘optie’ (margarine ipv boter, sojaroom ipv koeienroom…).

    1. Hi Dorien, leuk dat je reageert! Gefeliciteerd met je leuke boek!

  4. Mooie foto’s :) Had nog nooit van dat boek gehoord, hoewel ik veggie Belg ben.
    Wel grappig dat jullie vinden dat België zovele beter is op vegetarisch gebied dan Nederland, ik heb net het omgekeerde gevoel. Misschien omdat ik altijd jullie heerlijke vegan dingen uit Amsterdam e.d. zie. ;) Vooral Gent is fantastisch als vegetariër, maar in al de andere steden is er nog veel werk aan de winkel hoor! (vooral aan de kust en in Wallonië).

    1. Lies, ja dat het ik als Rotterdammer ook met Amsterdam, terwijl Rotterdam ook zoveel te bieden heeft. Typisch geval van “het gras is altijd groener aan de overkant” alleen in belgie is het op supermarkt gebied net Amerika als je het vergelijk met nl. As ik in belgie naar de Delhaize ga, daar heb je alprosoya variaties die in Nederland gewoon niet verkocht worden, ik heb al een mail gestuurd naar alprosoya waarom zij daar juist wel bijv. Die handige cupjes yoghurt hebben (lees : handige portie verpakking voor werkende / studerende Nederlanders die lunch mee nemen of geen vegan / vega optie qua melk producten …. Of juist met die verpakkingen ook in kantines haalbaar) etc. Daar zie je een heel schap van 2 rijen , waar wij het moeten doen met een klein hoekje ergens in het schap van de lokale supermarkt ! X

  5. ik spotte ook een stapeltje exemplaren bij Selexyz in Eindhoven, voor zij die op zoek mochten zijn! Vind als veganist overigens ook veel inspiratie in de recepten (en nee, ik ben geen promo-girl voor Dorien Knockaert verder :))

    1. Dat is leuk om te horen! Misschien hebben wij al teveel kookboeken gelezen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *