“Maar wat eet je dan op brood?” We hebben het hier vaker over gehad, maar op de één of andere manier blijft dit één van de meest gestelde vragen. Logisch ook, want de gewoonte van kaas of vleeswaar op brood eten zit toch een beetje ingebakken in onze eetcultuur, maar… vreest niet, er is nog zoveel meer mogelijk! Jamie bedacht een manier om een broodje te vullen met een frisse kikkererwten salade en boy, it was good!
Voor het maken van de vulling gebruikte ik het plantaardige alternatief voor kwark van Provamel. Over dit nieuwe product schreven we onlangs een uitgebreide review (klik op de link om naar het bericht te gaan) – we zijn zo blij met deze nieuwe aanwinst! Ook bij dit recept kwam het plantaardig alternatief voor kwark weer heel goed van pas, omdat het de salade lekker fris maakt.
Zie dit recept als een basis – je kunt er allerlei kanten mee op. Je kunt allerlei variaties op verzinnen. In dit geval gebruikte ik walnoten en cranberry’s, maar wat denk je bijvoorbeeld van pecannoten-rozijnen, of abrikoos en hazelnoot? En zo kunnen we nog wel veel meer smaakcombinaties voor je verzinnen, maar er moet ook nog iets voor je eigen verbeelding overblijven ;) Laten we beginnen met het recept!
Wat heb je nodig voor 5-6 goed gevulde broodjes?
1 blik kikkererwten, uitgelekt
1 kleine stengel bleekselderij in kleine stukjes gesneden
1 lente ui, fijn gesneden
1 hand (4 eetlepels) gedroogde cranberry’s
1 hand (4 eetlepels) walnoten, gehakt
3 eetlepels plantaardig alternatief voor kwark van Provamel
een halve – 1 eetlepel citroensap, naar smaak
anderhalve eetlepel agavesiroop of ander vloeibaar zoetmiddel
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel peper
broodjes, sla, komkommer etc.
Wat ga je doen?
1. Mix de kikkererwten met de bleekselderij, lente ui, cranberries en walnoten.
2. Roer in een apart kommetje het plantaardig alternatief voor kwark, citroensap, agavesiroop, peper en zout. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout/peper toe.
3. Doe de ‘saus’ door de kikkererwten mix en serveer op een broodje met sla, peterselie en komkommer. Wil je liever geen brood eten? Dan kun je dit gerecht ook prima als salade serveren.
Dat is weer eens wat anders dan een broodje pindakaas of hummus hè? (hoewel het wel, net als bij hummus, kikkererwten zijn) We denken dat het ook heel ideaal kan zijn om van dit gerecht grotere porties te maken en een deel te bewaren voor een paar dagen. Mealprepping for the win baby!
We zijn benieuwd wie van jullie het plantaardig alternatief voor kwark al heeft geprobeerd? Wat vinden jullie ervan? Laat je het ons ook weten als je dit recept gaat maken? We zien graag een foto van je eindresultaat voorbij komen op Instagram! Om zeker te zijn dat wij de foto te zien krijgen, kun je #degroenemeisjes gebruiken. Alvast bedankt en eet smakelijk!
– Dit recept hebben we gemaakt in samenwerking met Provamel –
Ik heb nog nooit kikkererwten op, net zoals de vervanger voor kwark. Maar het ziet er weer heerlijk uit!
Yum, ziet er echt onwijs lekker uit! Ik ben toch wel nieuwsgierig geworden naar de kwark van soja. Snel een keertje in huis halen!
zeker doen! En laat ons weten wat je ervan vond!
Ik heb gezocht naar die kwark maar vond hem niet in de biosupermarkt. Misschien in België nog niet verkrijgbaar? Het ziet er heerlijk uit!
jawel hoor! waar woon je?
Omgeving Mechelen!
Wat een grappig recept. Daar zou ik zelf niet zo snel aan gedacht hebben.
daar zijn we voor :)
Wat een leuk recept! Het lijkt mij een heerlijke combinatie! Even kijken of ik de soja kwark kan vervangen voor wat anders aangezien ik liever niet teveel soja producten eet. Echt een leuk alternatief voor vlees, groene meisjes!
dankjewel!
Oh soja kwark! Ik wist helemaal niet dat dat bestond, review kennelijk gemist! Fijne variatie op de yoghurt, dus vandaag maar eventjes naar de biowinkel! En de vulling met kikkererwten lijkt me ook echt heerlijk, ook zonder brood is die volgens mij heel erg goed te doen! ^^
Nice! Ja hoor, ook zonder brood is het heerlijk!
Jaaa de lekkere kwark! Goed idee om het zo te gebruiken :)
Mmm wat een goed idee! Ziet er heerlijk uit :)
Oeeeeeh, ziet er heerlijk uit! Wat een onverwachte combi, met cranberry’s, erg benieuwd naar de smaak. :)
Echt een aanrader hoor! :)
ziet er goed uit!! Die kwark is ook echt hemels!! zo lekker romig, een geweldige aanvulling op het provamel assortiment.
Goed he? wij zijn er ook heel blij mee!
Door mijn vegetarische/vegan leefstijl (ik eet elke dag 1 maaltijd vegan) vervang ik vegetarische producten voor bonen. Ik voel me daar wat gezonder bij. Dit lijkt mij dan ook onwijs maar ook onwijs lekker! Ik ga het deze week zéker maken!
Ja, kom maar door met die salade hoor! Ziet er heerlijk uit, ik heb meteen weer lunch-inspiratie gekregen. Dankjewel :)
Lijkt me heerlijk! Ga ik snel eens maken!
[…] goed hartige gerechten maken met het plantaardig alternatief voor kwark! Zoals bijvoorbeeld deze broodjes met frisse kikkererwtenvulling, die onlangs op de Groene Meisjes […]
Lijkt me een erg lekker recept. Zeker ook met de cranberry’s en agavesiroop maakt het lekker zoet denk ik. Ik ga deze zeker eens proberen te maken!
[…] Homemade naanbrood met hummus Pita’s met vegan gyros Vegan Bánh Mì Toast met paddenstoelen Sandwiches met zuurkool Broodjes met kikkererwten […]
[…] Maandag: broodjes met frisse kikkererwtenvulling […]
Ik zet me klaar voor een heerlijke lunch wel zonder broodje (glutenvrij eten). Ik koos voor rozijnen ipv cranberries omdat ik dat laatste niet in huis heb. Eens een ander slaatje dan kropsla, tomaat, komkommer en wortel ☺. Ik ga genieten!
[…] Vietnamese Bánh Mì – Pistolletjes met kikkererwten – Boterhammen met vegan tonijnsalade – Naan met vegetarische kipstukjes – […]
Je hebt tegenwoordig trouwens ook prima broodjes die glutenvrij zijn (haverbrood).