Voor deze zomer heb ik bedacht dat het leuk zou zijn als ik een paar weken lang een paar andere (soms beginnende,) bloggers een vegan recept op de Groene Meisjes laat delen. Ik deed een oproepje op Twitter en ik kreeg meteen een paar super leuke aanmeldingen, waarbij Sanne de eerste was. Sanne heeft het blog ‘Het Grote Groene Geluk‘ en je snapt dat die titel mij meteen aansprak. En daarom mag Sanne het spits afbijten in deze zomerserie en dat doet ze met deze lekkere quinoasalade met mango, komkommer en munt.
Laten we eerst even kennismaken met Sanne, voordat we overgaan naar het recept. Wel zo leuk, toch?
Het Grote Groene Geluk
Mijn naam is Sanne. Op mijn blog Het Grote Groene Geluk schrijf ik over de kleine stapjes die ik zelf zet om mijn leven langzaam steeds een beetje groener te maken. Een van de dingen die ik de afgelopen jaren heb veranderd is dat ik steeds puurder en plantaardiger ben gaan eten. Ik ben ervan overtuigd dat plantaardig eten de toekomst is. Het is beter voor het milieu, beter voor onze gezondheid, beter voor de dieren, veel efficiënter (met dezelfde hoeveelheid land kunnen veel meer mensen gevoed worden), en ook nog eens heel erg lekker! Vooral van dat laatste probeer ik mensen te overtuigen met de recepten op mijn blog. Ik eet zelf op dit moment (nog) niet helemaal 100% vegan, maar alle recepten op mijn blog zijn dat wel (op één of twee keer makkelijk te vervangen honing in een paar van de eerste recepten na).
Naast de recepten schrijf ik op mijn blog over leuke restaurantjes in en rond Den Haag waar je lekker en gezond vega(n) kunt eten en over alles wat ik zelf onderneem op het gebied van duurzaamheid. Zo hou ik regelmatig een Groene Challenge met mezelf, waarin ik een hele maand iets nieuws aanpak. Op dit moment doe ik bijvoorbeeld mee aan het Plasticdieet, waarbij je een maand lang probeert alle wegwerpplastic te vermijden, en dus doe ik deze hele maand al mijn boodschappen zonder plastic verpakkingen. Benieuwd hoe dat gaat en wat je dan nog kunt kopen en eten? Neem eens een kijkje op Het Grote Groene Geluk!
Zomerse quinoasalade met komkommer, mango en munt
Met zomers weer zijn salades altijd goed. Ik denk er zelf eigenlijk niet zo snel aan om fruit in een salade te doen, terwijl ik het wel heel lekker vind. Deze quinoasalade met mango, komkommer en munt heb ik dus een keer bedacht toen ik de dag daarvoor mango in m’n salade had gekregen bij een strandtent. Het is een perfecte salade voor bij een picknick of een BBQ. Weinig werk om te maken, makkelijk om mee te nemen en lekker fris en zomers!
Wat heb je nodig?
één mok quinoa (ongeveer 200 gram)
twee mokken water
een mango
een halve komkommer
een flinke handvol muntblaadjes
één eetlepel citroensap
één eetlepel olijfolie
zout en peper
Wat ga je doen?
Spoel de quinoa af in een vergiet, doe deze met de twee mokken water in een pan en breng het aan de kook. Kook 10 minuten en laat daarna 10 minuten staan met het deksel op de pan. Laat de quinoa vervolgens afkoelen.
Snijd de mango en de halve komkommer in kleine blokjes en meng deze door de afgekoelde quinoa. Knip de muntblaadjes in kleine stukjes en roer ze erdoor, net als het citroensap, de olijfolie en een beetje zout en peper.
Zo makkelijk?! Zo makkelijk. En zo hoort het ook, in de zomer. Toch? We willen lekker en gezond eten, maar het moet niet te moeilijk zijn. Ik geloof dat deze salade aan alle eisen voldoet. Dankjewel voor het delen Sanne!
Mocht je nou denken: ‘Hey, maar ik heb ook een blog (hoeft geen groen blog te zijn,) en ik kan ook wel een veganistisch recept delen op de Groene Meisjes!’ Schroom dan niet om contact met me op te nemen via degroenemeisjes@gmail.com.
Vergeet niet een bezoekje te brengen aan Sanne’s toffe blog! Ga je dit recept maken en vind je het leuk om een foto te delen? Dat kan! En wel op Instagram. Vergeet ons niet te taggen! Eet smakelijk alvast :)
Wat leuk dat je kleinere blogs in de spotlight zet, Merel! Dit ziet er heerlijk uit! Ik heb het oproepje gemist, maar ik zou ook heel graag een recept willen delen!
Mag nog steeds hoor! De zomer duurt nog wel even :) Mailen mag naar: degroenemeisjes@gmail.com !
Hoi Sanne! Leuk je hier bij Merel te zien ;-). Je recept ziet er erg lekker uit!
Hoi Sofie, dank je, wat lief!
Hi Merel, wat is het een leuk verhaal geworden zeg! Echt heel tof dat je beginnende bloggers op deze manier een kans geeft, dank je!
Dat lijkt me een lekkere salade! En wat een leuk idee om met andere bloggers te werken. Ik denk dat ik er ook maar een mailtje aan waag :-)
Wat leuk om Sanne hier tegen te komen :-) Het lijkt mij een heerlijk recept!
Lekker en eenvoudig om te maken.
In plaats van citroensap heb ik limoensap gebruikt, past heerlijk bij de mango.. Het smaakt heerlijk. (Vooral in combinatie met wat tofoeburgers in bbqsaus)
Voor hoeveel personen is dit recept? Dat kan ik niet vinden namelijk en ik wil hem voor 6 personen gaan maken. :)
[…] Deze quinoasalade met mango vind ik erg lekker. Ik voeg zelf nog vegan feta (van Violife) en kipstuckjes (van de Vegetarische Slager toe). Ik maak het mezelf helemaal gemakkelijk door altijd een paar pakjes voorgekookte quinoa in huis te hebben. Zo flans ik in een paar minuten een lunch in elkaar. […]