Naanbrood met knoflook en koriander
Wat heb je nodig voor 4 naanbroodjes? 200 gram zelfrijzend bakmeel 150 gram sojayoghurt flinke snuf zout 1 flinke eetlepel olijfolie 1 theelepel gedroogde koriander 1 teentje knoflook, gesneden Wat ga je doen? 1. Mix de olie met de koriander en knoflook en zet aan de kant. 2. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Roer de sojayoghurt door het meel. Voeg ook het zout toe. 3. Kneed de mix tot je een stevig deeg hebt. Verdeel het deeg is vier gelijke delen. 4. Bestrooi je aanrechtblad en deegroller met flink wat meel. 5. Rol het eerste deegballetje uit in de vorm van naanbrood (soort ovale driehoek). 6. Verwarm een koekenpan op het fornuis. Leg hier (droog) het naanbrood in. Bestrijk het naanbrood met wat van koriander-knoflook olie. 7. Draai het brood na 3-4 minuten om en bak de andere kant nog eens 3 minuten. 8. Ga zo door tot je 4 naanbroodjes hebt gebakken.
Gekruide wortelsalade
Wat heb je nodig? 3 wortels, geraspt sap en rasp van 1 citroen handje verse koriander 1 theelepel paprikapoeder 1/2 theelepel komijnpoeder snufje kaneelpoeder handje verse koriander Wat ga je doen? Mix de ingrediënten in een kom en zet voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
Curry hummus
Wat heb je nodig? 1 pot kikkererwten, uitgelekt (250 gram) sap van 1 citroen 2 eetlepels tahini anderhalve theelepel currypoeder 1 eetlepel water Wat ga je doen? Mix alle ingrediënten in een keukenmachine.
Geroosterde kikkererwten
Wat heb je nodig? 1 pot kikkererwten, uitgelekt (250 gram) theelepel kruidenmix zoals za’atar of cajunkruiden Wat ga je doen? – Verwarm de oven voor op 200 graden – 1. Bedek een ovenrooster met bakpapier of gebruik een bakplaat. 2. Mix de kikkererwten met de kruidenmix en leg op het bakpapier/bakplaat. 3. Zet ongeveer 20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Jamie pakte lekker uit, zoals je ziet. Broodjes bakken, wortelsalade maken, kikkererwten roosteren, hummus maken… Maar deze broodjes smaken ook heerlijk bij een pan curry, een kop soep of met een sojayoghurtdip, bij de borrel. Het is een ideaal basisrecept dat iedereen eens zou moeten proberen! Wij zijn heel benieuwd wie van jullie er ook aan de slag gaan met het bakken van naanbrood! Laten jullie het ons weten? Ook zouden we het te gek vinden om een foto van het eindresultaat te zien. Een foto kun je delen via #degroenemeisjes op Instagram. Veel bak-en kookplezier en eet smakelijk!
Ziet er weer prachtig uit zeg, jullie zouden eigenlijk een restaurant moeten beginnen haha! Dit ga ik zeker weten heel snel eens maken!
OMG, dames, de foodfoto’s zijn zo fantastisch. Alleen al van de foto’s word ik gelukkig!
Dit lijkt me heerlijk en ik ga het zeker eens maken. Ik heb een taalkundige opmerking: waarom schrijven jullie altijd ‘zet voor xx minuten in de oven’ of varianten daarop? Dat ‘voor’ is overgenomen uit het Engels en heeft in het Nederlands geen functie. Ik snap het helemaal als jullie dit gezeik vinden maar mijn taalhart gaat er een beetje pijn van doen. Verder alle lof voor jullie geweldige blog!
Helemaal mee eens! Verder, wat een superrecept en wat een mooie foto’s!
Wat ziet dat er lekker uit! En hele mooie foto’s. Ik heb ook weleens zelf naan brood gemaakt, erg lekker. En die wortelsalade lijkt me ook heerlijk.
Wow, het ziet er echt geweldig uit!! Wat een prachtige foto’s weer. Ik word er gewoon blij van als ik er naar kijk!
Liefs,
Eva
ohhh het ziet er echt heerlijk uit! ik heb een paar maanden geleden voor het eerst zelf vegan naan gemaakt toen ik indiaas kookte voor veel eters :) maar dat was nog best een ingewikkeld recept, met gist enzo. jullie recept ga ik zeker ook eens proberen! de rest lijkt me ook super lekker!
Holy moly! Dat ziet eruit als een wáánzinnig broodje! Vooral het naan onderdeel wil ik echt eens gaan proberen. :D
Wauw Jamie! Je foto’s zijn ook prachtig!
Hier krijg ik zelfs behoefte van om in de keuken te gaan staan!
Wat een heerlijk recept met super mooie foto’s! Dit ga ik absoluut maken :)
Ik stem voor de Groene meisjes pop-up restaurant of foodtruck ;)
hahaha misschien in een volgend leven? ;)
Ohh die vegagyros van Vleesch noch Visch? Die vond ik ook zo lekker! Heb al m’n vleesetende vrienden er mee naartoe genomen en iedereen vond het lekker! Dit ziet er ook mega lekker uit, Maura was gisteren al aan het kwijlen op jullie instagramfoto dus ik denk dat wij dit binnenkort een keer gaan maken. Prachtige foto’s ook weer!
Ps. ik vind een Groene Meisjes foodtruck ook een heel goed idee!
Jaaa die. ZO lekker!
Wauw dat ziet er overheerlijk uit!
Geweldige foodfoto’s weer Jamie :)
Naanbrood is zooo lekker!
Ziet er lekker uit! Ik wilde morgen al jullie thumb print cookies maken en ik denk dat dit er dan ook wel bij kan. Alleen dan moet ik wel even een deegroller van de buren lenen ;-)
Precies precies ;) Gewoon lekker door bakken, haha!
Ps in plaats van een deegroller gebruiken wij ook wel eens een glazen fles.
Deze ga ik zeker bewaren en maken! thanks!
Zou je het naanbrood ook in kunnen vriezen?
Dat denk ik wel ja!
Ik heb nog niet Gelunched dus ik ga een banaan eten, naar de supermarkt en dan duik ik de keuken in ?
Wat een geweldige foto’s weer! En het recept ga ik ook zeker proberen.
Keep up the good work!
Oke, dit wil ik dus echt heel graag maken! Heb een keer eerder naan gemaakt maar dat was in mijn herinnering veel meer ‘gedoe’. Dit recept sla ik meteen even op :)
Heerlijk, en zo makkelijk te maken. Dit ga ik zeker weten een keer proberen. Bedankt voor het recept!
Dat lijkt me een heerlijke combinatie! Toevallig ben ik zelf grote fan van naan, wortelen en kerrie. :-)
ahmaigaaaaahd *LA voice*
Even serieus; ziet er gruuuuwelijk lekker uit. Comfortfood 2.0
OMG GUUUURL I FEEL YA :’)
Oh yummy, wat een mouthwatering foto’s weer! En zo leuk, ik vroeg deze week nog in een reactie aan de Chicks of ze dachten dat dit met sojayoghurt ook zou lukken. Ben er nog niet aan toegekomen om het zelf te proberen, maar nu ga ik dat zeker doen ;) De combo van bijgerechten lijkt me heerlijk!
Klinkt goed! Ik heb wel eens naan gemaakt, maar dat was volgens mij alleen met meel en water.
Waar is die snijplank van?
De snijplank is van WAAR.
Dit moét ik gewoon maken! Ik ben gek op naanbrood, maar je vindt het niet overal, top dat ik het dus nu zelf kan maken!
Jeeeeetje Jamie! Wat een GE-WEL-DIGE foto’s!! T klinkt allemaal al om op te eten, maar de foto’s maken het plaatje compleet! Jouw styling is ZO mooooi! Alles klopt gewoon! Deze opgeslagen om binnenkort eens te maken, yay!
Vind ik ook ;) groetjes Merel
Wauw !!! Wat ziet dat er heerlijk uit, dit ga ik zeker maken =]
Ik heb nog nooit naanbrood gegeten, maar het lijkt me superlekker! Misschien maak ik het morgen – zondag is mijn vaste kookdag – wel.
Oeeeee je mist iets!!
Oh my god wat ziet dit er lekker uit….. Ik ben echt gek op Indiaas eten en mijn vriend ook dus ik ga absoluut ook naan brood proberen te bakken want alles wat hier in de winkels ligt is met yogurt :(
Oh dan moet je dit echt proberen! Klopt, alleen bij Marqt kunnen wij naanbrood zonder yoghurt erin krijgen, maar het is prijzig. Dus dit is echt een ideale uitvinding!
Wat ziet het er lekker uit!
Én wat een PRACHTIGE FOTO’s!!
Dankjewel!
Echt maf die yoghurt want in India doen ze er helemaal geen yoghurt door, stom!
Dat ziet er gezellig en ontzettend lekker uit!
Met Naanbrood uit de biowinkel (keuzes maken met 2 kleine boyz) deze heerlijkheid gemaakt, was smullen! Ik schrok wel toen een kikkererwt ontplofte toen ik ze omschepte in de oven. Dus voor bij de volgende versie: ontploffingsgevaar…
Klinkt echt heerlijk! Zou je het naanbrood ook met soja yoghurt en havermeel kunnen maken denk je?
[…] denk je ervan om bij dit recept zelfgebakken Naan te […]
Zo dit ziet er echt te gek uit! En wat een prachtige foto, die ga ik meteen even pinnen =)
[…] zaterdag verscheen er een recept voor homemade naanbrood online. Het is zo ontzettend leuk om te zien dat er al mensen zijn die het recept ook hebben […]
Ik lees nog eens de instructies van het naanbrood door en; wait whut? Zo makkelijk??!!
Dit zag er zooooo fantastisch lekker uit! Ik moest en zou dit maken en vandaag heb ik me eraan gegeven. Hemels! Voor mijn vriend met coeliakie moest het een glutenvrije variant worden, maar ook dat is prima gelukt! Morgen doen we een tweede ronde :)
Van het naanbrood werden we helemaal blij, we zien er toekomstige pizza’s in, olijvenbos, ‘wraps’ met falafel.
Olijvenbrood… Stupid autocorrect :)
hihi ik snapte hem ;)
Oh wat goed zeg! Wat voor meel heb je gebruikt om het glutenvrij te maken?
Meergranen broodmix van Appie, wat een mix is van oa rijst-, mais-, aardappel- en boekweitmeel. Heb eens verder gesnuffeld naar andere mogelijkheden. Ga ze een volgende keer proberen van amandel- en tapiocameel, denk dat ze dan wat luchtiger zijn. Vaker opscheppen, hoera!
Hier word ik heel erg blij van. Wat een prachtige foto’s! Dit ga ik zeker maken. Omdat ik liever geen wit meel gebruik, hebben de ervaren koks nog tips waarmee ik dat kan vervangen?
Ik wil even laten weten dat ik de naanbroodjes ook gemaakt heb en ze waren super! ipv de rest van het recept, heb ik ze gebruikt bij de shakshuka met hummus. Het was echt een feestje! :)
oeeee lekker!
[…] hebben inmiddels al een aantal hummusrecepten gedeeld. Wat dacht je van kerriehummus, pizza hummus of een pittige, romige neutrale […]
Zo!! Vanavond gemaakt. Echt super lekker. Wist niet dat het maken van naanbrood zo makkelijk is en dan ook nog zo lekker smaakt! fijn om op zondagavond zo te kunnen “snacken”. :-)
Lekker he? is ook 1 van onze favoriete ontdekkingen van de afgelopen tijd!
Absoluut! Bij ons blijft ie er ook in. Alhoewel zoonlief iets minder tevreden was met het geheel.. Maar ja dat krijg je als je 4 bent ;-). En nu ga ik aan de brocolitaart beginnen. Ben benieuwd!
Oh wat een geweldige foto’s! Lijkt me heerlijk, ga ik zeker een keer maken!
Hoe dun moet je de broodjes uitrollen, zo dun mogelijk? Ik had ze redelijk dun dacht ik maar ze zijn toch niet helemaal lekker gaar geworden van binnen. De smaak was wel super trouwens!
Wat een ongelofelijk lekkere maaltijd was dit. Dit ga ik zeker vaker maken. Maar dan maak ik van de humus en de geroosterde kikkererwten het dubbele recept. Echt super lekker.
Wat goed om te horen! <3
Heb dit met een vriendinnetje voor onze verjaardagen gemaakt en het was heerlijk! Ik vond het vooral heel gaaf om zelf naanbrood te maken :) Bedankt groene meisjes!
Wat leuk om te horen Ratna!
Wat is dit goddelijk lekker zeg net gemaakt. Heb er zelf een knoflookdip van sojayogurt bij gemaakt. Erg lekker en simpel
[…] Middags at ik zelfgemaakt naanbrood met curryhummus en verse groentjes. De hummus is niet wat het moet zijn – niet smooth genoeg – maar wel best lekker. Het […]
OMG dit wil ik dus zo snel mogelijk maken! Heb wel een vraagje: kan dit ook met spelt of glutenvrij meel? Zelfrijzend zal wel tarwe bevatten, niet? :( xx
Hai Merel,
Maandag ga ik dit maken, ziet er te lekker uit.
Mijn moeder even laten proeven dat VEGAN eten niet saai is en niet alleen maar rauw :).
Wel even een vraagje over het Naanbrood.
Wil zelf speltmeel of boekweitbeel gebruiken, maar is natuurlijk niet zelfrijzend…
1 th. bakpoeder zou dat voldoende zijn?
Jullie bakken en koken zo veel, misschien dat jullie een juiste verhouding weten?
Of zou gist dan een betere optie zijn?
Alvast bedankt.
Liefs,
Manon
Hi!
Mhmm! Super lekker recept!
Dankjewel voor de inspiratie!
Door welk meel zou ik eventueel het zelfrijzend bakmeel kunnen vervangen, voor glutenvrij naanbrood?
Rijstmeel, kikkererwtenmeel, maismeel?
Ik hoor graag.
Fijne dag.
Veel groetjes,
Cathelijne.
Dit ziet er heerlijk uit! En die foto’s.. Alleen daar word ik al hongerig van!
X Sytse
[…] Homemade naanbrood met hummus Pita’s met vegan gyros Vegan Bánh Mì Toast met paddenstoelen Sandwiches met zuurkool Broodjes met kikkererwten […]
Aan manlief laten zien, reactie; ‘Ja ziet er lekker uit, alleen wil ik er geen krant omheen en ook geen papieren strikje’ :D
[…] Dinsdag – Naan met kerriehumus en gekruide wortelsalade […]
Ik heb alleen dit recept er even bij gepakt voor naanbrood bij een curry. Ze waren lekker, maar ik weet niet of het helemaal goed gegaan is. Hoe dik moet ik ze uitrollen en moeten ze op medium heat gebakken worden? Dat mis ik een beetje in de uitleg :(
Hellup! Ik snap niet hoe ik de kikkererwten kan malen. Dat is de enige reden dat ik het niet maak. Mijn staafmixer raakt oververhit, mijn ninjablender raakt vast en maalt ook niet met welke beker dan ook.
Hoe moet dit? Ik kan geen oplossing vinden op internet en voel me zo dom…
Heb het hele arsenaal altijd op het aanrecht staan (al tig keer geprobeerd) alles vies en doe het dan weer in een ander apparaat maar krijg het nog steeds niet goed gemalen. Doen jullie er zoveel vloeistof in dan? Want dat staat nooit in het recept en ook niet in een potje uit de winkel trouwens….