IN DE SPOTLIGHT: DE AUBERGINE

“Het woord ‘aubergine’ is afgeleid van het sanskriet woord ‘vatinganah’, dat ‘plant die winderigheid geneest’ betekent. – Wikipedia.

De aubergine is een held. Hij heeft een stevige bite waar je u tegen zegt. Hij heeft een leuke kleur en is lekker licht. Één man uit Congo is zo’n fan dat hij er een liedje over heeft gezongen:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=knfn_ko0pvug=240&h=180]

 

Hier 2 van onze lievelingsrecepten met de grote paarse vriend:

AUBERGINE MET SOJASAUSJE EN AMANDELSCHAAFSEL

Voor twee personen:
2 aubergines
Een halve beker (voor ons: soja)yoghurt naturel
2 picardieglaasjes rijst (wij prefereren noten- of zilvervliesrijst)
Amandelschaafsel
Olijfolie
Knoflook
Citroensap
Peper & zout
Munt

auberginerecept

Verwarm de over voor op 200 graden. Snijd de aubergine in 2. (in de lengte, jawol!) Snijd kruisjes in het ‘vlees’. Leg ze met de paarse kant op een bakplaat en smeer ze in met olie en strooi er wat zout en peper op. Geef ze een zonnebankbehandeling van 40 minuten in de oven.

Doe het amandelschaafsel in een droge koekenpan totdat het lekker donker is.

Mix de knoflook, munt, citroensap en yoghurt door elkaar. evt. Wat zout en peper naar smaak.
Maak ondertussen de rijst klaar volgens de aanwijzingen op het pakje.

Als je aubergines uitgebakken zijn leg je ze op een bord, sausje erop, amadelschaafsel daarop en rijst ernaast. Super lekker! En makkelijk!

MAKKELIJKE PASTA MET AUBERGINE

Voor twee personen:
1 aubergine
150 gram pasta
1 pakje tomatensaus (sugo basilico is lekker!)
Pijnboompitten
Gesneden knoflook
Verse basilicum

Scnijd de aubergine is kleine blokjes. Strooi er veel zout over en laat het voor een half uur uitlekken in een vergiet of iets anders met gaatjes.

Je kan in dit stadium alvast de pijnboompitten in een droge pan doen totdat ze bruin zijn.

Doe wat olijfolie in de pan en doe daar de uitgelekte aubergineblokjes bij. Na ongeveer 4 minuten zijn ze bruin en doe je ze in een bakje.

Maak de pasta eet-klaar (staat op het pakkie).

Doe daarna weer wat olie in pan en doe de saus erbij. (naar smaak knoflook toevoegen). Na ongeveer 2 minuten is de saus wel al klaar. Roer de saus door de pasta.

Als de pasta ligt te dampen op je bord doe je er de aubergineblokjes op, de pijnboompitten en de basilicum.

Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrr!

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *