Vandaag gaan we het hebben over knoflook. Knoflook valt onder de ‘lookfamilie’. Net als de ui en bieslook.
Knoflook heeft een cholesterolverlagende en bloeddrukverlagende werking.
Tot zover het wetenschappelijke gedeelte.
Knoflook is vooral heel lekker! whoohoo!
In het kader van creatief met knoflook: de Knoflookkrans.
Leuk met lichtjes erin voor de kerstdagen ;)!
Genieten.
Ons lievelingsrecept met knoflook in de hoofdrol:
PASTASALADE MET GEGRILDE GROENTEN EN KNOFLOOK UIT DE OVEN
Nodig:
*200 gram volkoren pasta
*1/4e ui in kleine stukjes
*1 courgette
*1 aubergine
*1 rode paprika
*1 bol knoflook (ja, een hele bol!)
*plakjes olijven
*rucola
*olijfolie
*(witte/rode wijn) azijn
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de knoflookbol door 2e.
Doe de bollen in aluminiumfolie. Druppel er een klein beetje olijfolie bij. Doe dit pakketje voor 45 minuten in de oven.
Snijd de courgette, aubergine en paprika in lange repen en leg ze op een grillpan (met een beetje olijfolie).
Kook de pasta volgens pakje.
Doe de partjes knoflook in een grote kom. Prik er met een vork in zodat het geen ‘bolletjes’ meer blijven.
Voeg hier 5/6 eetlepels rode wijn azijn bij. Zout en peper erbij! Vervolgens 5/6 eetlepels olijfolie en roer dit door elkaar. (Dit is de dressing voor flink wat pasta, dus gebruik eerder iets te veel dan te weinig!)
Als de groenten zijn afgekoeld snijd je ze in stukjes. Doe ze samen met de olijven en ui bij de dressing. Nog een beetje zout en peper!
Voeg vervolgens de afgekoelde pasta erbij. Beetje rucola erop.
TADA!
Dit recept hebben we niet zelf verzonnen (wel een beetje aangepast). Laura Vitale heeft dit recept namelijk online gezet. Kennen jullie Laura al? Ze maakt regelmatig ook vega recepten! Dit is het filmpje van het recept: