KOKEN MET STERREN: KELP NOODLES MET VEGGIES

Vandaag gingen de Groene Meisjes voor het eerst naar ‘Unlimited Health’, een winkel met enorm veel raw/vegan/superfoods in Amsterdam Oud-Zuid. Wow, wat een keuze. We hopen morgen een artikeltje te plaatsen om te laten zien wat we allemaal gekocht hebben, dus daar gaan we het nu niet over hebben. Maar één product dat we daar hebben gekocht, gebruiken we in het recept van vandaag. En dat is: Kelp Noodles. Nee, het is niet gek als je hier nog niet van hebt gehoord, je ziet het namelijk bijna nergens, tenminste, nog niet in Nederland. Dit zakje noodles kostte 4,50 euro en is goed voor drie personen. Dat is misschien aan de prijzige kant, maar lees hieronder waarom Kelp supergezond is!

Kelp is vetvrij, glutenvrij en laag in koolhydraten en calorieën. In 1 portie zitten maar 6 calorieën (goed nieuws voor de lijners onder ons!) Daarnaast is het rijk aan natrium, calium, magnesium en calsium. Kelp is één van de meest krachtige bronnen van jodium. Jodium is van groot belang voor het goed functioneren van het zenuwstelsel en de stofwisseling. Aangezien jodium aan weinig gezonde producten wordt toegevoegd, kunnen we wel zeggen dat Kelp een ‘healthy choice’ is!

We maakten een heerlijke, gezonde en calorie-arme salade met de noodles, die we jullie van harte kunnen aanbevelen. Al was het maar omdat het een kleurenfeestje in een kom is!

Wat je nodig hebt voor 2 personen

1 paprika
1 komkommer
4 wortels
4 augurken
een bakje zeewiersalade (let op: dit is een extraatje, hoeft niet per se in dit gerecht. Zonder is ook lekker!)
2/3 van een pakje Kelp Noodles
sesamzaadjes

Voor de dressing/saus, op gevoel:

*ongeveer 4 eetlepels soyasaus (of Tamari, verkrijgbaar bij de biowinkel, bevat geen gluten)
* ongeveer 3 eetlepels rijstazijn
* 1 grote teen knoflook
* wasabi naar smaak
* wat rijststroop of honing/agave/iets anders om het zoeter te maken

Bereidingswijze

1. Snijd de paprika, de komkommer, de wortels en de augurken in reepjes.
2. Meng alle ingredienten voor de saus door elkaar.
3. Doe de noodles in een kom (je hoeft niks met de noodles te doen, je eet ze raw)
4. Verdeel de groenten en de zeewiersalade erover.
5. Giet de saus erover.
6. Strooi wat (eventueel geroosterde) sesamzaadjes over het gerecht.

Get your greens on!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “KOKEN MET STERREN: KELP NOODLES MET VEGGIES

  1. wat ziet het er leuk uit ook. Ik ben wel echt benieuwd hoe het smaakt, net als echte noodles?

  2. het goeie nieuws is dat je het ook kunt soaken… en dan elke gewenst pasta gerecht eromheen verzinnen… kijk effe op ebriter.com ; in 1 van de classrooms maak ik vegan pasta carbonara met kelp noodles; superproduct:-)))

  3. Kan je er ook wat kip door doen als je toch wat extra’s er bij wil voor de niet vega’s?

  4. Geweldig spul,hé?
    Ik eet het ook raw ,met gesneden groenten en met een dressing van tahin citroensap bleekselderij komkommer,zoutje en zoetje, blenderen maar,gezond!

  5. Kan je ze ook koken, want rauw vind ik ze niet lekker. Behouden ze na het koken hun voedingsstoffen?
    en voornamelijk de jodium ? Hoelang moeten ze koken. Hartelijk dank.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *