KOKEN MET STERREN: MAIS-VENKELSOEP

Zin in een gezond, vegan en vooral lekker soepje? Probeer dit recept eens uit!

Voor 4 personen heb je nodig:

1 ui
1 eetlepel olie
1 teen knoflook
3 aardappelen
1 venkelknol
700 ml bouillon van 1 blokje
1 blik mais
100 ml soya/rice-room
1 theelepel tijm

Zo maak je de soep:

1. Bak de fijngesneden ui in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 6 minuten op een laag vuur.
2. Bak het geperste teentje knoflook, de 3 geschilde en in blokjes gesneden aardappels en de in reepjes gesneden venkelknol 2 a 3 minuten mee.
3. Schenk er 700 milliliter bouillon bij en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
4. Voeg hierna het blikje mais toe samen met 100 milliliter room en 1 theelepel tijm.
5. Laat dit geheel nog zachtjes 3 – 6 minuten koken.
6. Draai het vuur uit en zet de staafmixer in de pan. Pureer de soep totdat het een romig geheel is geworden.

Dit lekker zoete soepje is heerlijk met een stuk volkoren brood! Eet smakelijk :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

4 gedachten over “KOKEN MET STERREN: MAIS-VENKELSOEP

  1. Mmmm, ik maakte vaak maïssoep met paprika en rode peper (beetje Mexicaans). Dit lijkt me ook heerlijk, met aardappel en venkel! Ik krijg meteen zin om aan de slag te gaan met de staafmixer!

  2. Klinkt heerlijk! Ik ben niet zo creatief met mijn soepmaken, gebruik eigenlijk altijd maar één soort groente (meestal pompoen of courgette).

  3. dankjewel groene meisjes voor dit recept! mijn vriend kocht venkel in plaats van paksoi en ik had geen idee wat ik ermee moest! ik heb net deze soep maar gemaakt. ik had nog nooit venkel gegeten en ik vond het ook heel vies ruiken. maar de soep werd eigenlijk heel lekker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *