Jaaaa, de recepten voor ons boek zijn af! En dat betekent dat we weer een beetje tijd hebben om recepten voor de site te maken. (naast dat we natuurlijk ook een klein beetje gaan vieren dat het manuscript ingeleverd is en we eventjes wat minder stress hebben) We maakten deze lekkere mango crumble, met een kleine gember ‘kick’ (zoals je dat schijnt te noemen) en we delen het recept vandaag met jullie.
Hoewel we een crumble meestal associeren met de winter, warme thee en kacheltjes die volop branden, blijkt dat dit gerecht in de zomer ook prima kan. Vooral omdat we in dit geval voor mango kozen, wat natuurlijk een lekker zomerse vrucht is. We lieten de crumble afkoelen en aten hem als ontbijt. Want… waarom niet?!
Wat heb je nodig?
crumble:
65 gram havervlokken
4 eetlepels meel
3 eetlepels amandelschaafsel
3 eetlepels gesmolten kokosolie
1/2 theelepel gemberpoeder
vulling:
220 gram blokjes mango (vers of bevroren)
2 eetlepels rijststroop of agavesiroop
een klein stukje gember, geraspt (of een groter stukje, als je heel erg van gember houdt)
Wat ga je doen?
– Verwarm de oven voor op 180 graden –
1. Mix de crumble ingrediënten in een kom.
2. Mix de vulling ingrediënten in een ovenschaaltje. Leg de crumble ingrediënten er bovenop.
3. Zet voor 30 – 45 minuten in de oven. Houd na 30 minuten de crumble in de gaten. De bovenkant moet heel licht bruin zijn en je hoort het pruttelen. (hihi)
Tip: laat de crumble volledig afkoelen, dan is op z’n lekkerst!
Laat je het ons weten als je deze mango crumble gaat maken? Dat zouden we heel leuk vinden! Je kunt een foto sturen via Twitter (@degroenemeisjes) en/of Instagram (#degroenemeisjes/@jamiegroenemeisjes/@merelgroenemeisjes) Dankjewel alvast!
Fijn dat er nu minder stress is! Gaan jullie ook van het lekkere weer genieten? Het recept lijkt me heerlijk, ga het zeker maken. Even naar de markt voor mango’s en de rest heb heb ik wel in huis. Daar hou ik van, recepten waarvoor je niet heel veel boodschappen hoeft te doen. Bedankt voor het delen!
PS: superleuke vork!
Dat ziet er lekker uit! En makkelijk genoeg om te maken :) Zin in!
Gefeliciteerd meiden! Wat ontzettend goed:) Ik kijk echt uit naar jullie boek. Enne, ik heb alles in huis voor de crumble..ik denk dat ik het als toetje/late night snack ga eten! Misschien met wat bananenijs erbij, want ik heb eindelijk m’n Magimix!! Ik eet dus als dagen banana soft serve haha. Past ook perfect bij het weer:)
Fijn dat de stress voorbij is, ik ben benieuwd naar het uiteindelijke boek. Dit receptje ziet er heerlijk uit moet ik zeggen!
Fijn dat alles gelukt is! Ik heb nog nooit een crumble gemaakt.. maar hij staat nog wel op mijn nog te maken lijstje die steeds langer begint te worden. Dit is denk ik ook heel lekker met ananas, ben niet zo’n fan van mango namelijk.
Wat fijn dat de stress voor nu even voorbij is! Een spannende periode lijkt me zo. De mango crumble ziet er erg lekker uit. Ik zou zelf alleen de gember weglaten. Leuk idee ook om het als ontbijt te eten :D.
Jeetje, wat ziet dat er lekker uit!
Die ga ik binnenkort eens even maken, lijkt me een prima hap voor na een hardloopsessie!
Wat super dat het het allemaal gelukt is met het boek, ik kijk er naar uit!
Liefs xx Anne-Flore
Oeeh dit lijkt me lekker en ook niet moeilijk om te maken. Dit ga ik binnenkort dus maar eens maken:)
Mango, raspberry, orange, apple…any crumble will do :)
Oh mango met gember, mooie combinatie!
Yay gefeliciteerd!!!! :)
Wauw! Tof! Gefeliciteerd. Ik kan niet wachten totdat jullie boek op de markt is. :) Een heerlijke recept dit weer trouwens. Yummy!
Fijn dat de periode van stress nu voorbij is en jullie het even iets rustiger hebben. Ik kijk uit naar jullie boek! De mango crumble ziet er echt heerlijk uit
Ahh wauw, ziet er super lekker uit!
OOk niet van die hele moeilijke ingrediënten waardoor het haalbaar is om het te maken!
Die gaat op mijn lijstje!
Toen dit online kwam moest ik het direct proberen!! Mmmmm, jammie! Wel erg zoet dus ik kon niet alles in een keer op! Maar dat gaf niets, later ook nog iets lekkers! Top.
Mango en gember. Prachtige combi. Just my thing. Laat ik nou toevallig mango in de diepvries hebben. Gember (vers en poeder) heb altijd wel in huis dus ik ben meteen aan de slag gegaan op deze relaxte zondagmiddag. Zelf heb ik nog wat kokosrasp toegevoegd in de crumble en kokosbloesem/honing gebruikt als zoetmiddel. Wat een heerlijk tropisch toetje!!
Waauw, dit ziet er echt overheerlijk uit! Ik ben gek van mango!
Ik kijk al uit naar jullie boek!
Liefs, Sofie
Zit nú in de oven, super benieuwd! Het ruikt in ieder geval heerlijk!