Toen de Groene Meisjes veganistisch gingen eten waren zij met één uitvinding in het bijzonder heel erg blij: een plantaardige variant op yoghurt, in de vorm van Alpro. In allerlei lekkere smaken, van vanille tot frisse fruitsmaken. Genoeg om mee te variëren, bijvoorbeeld bij het ontbijt. Een snel ontbijt is in een paar tellen gemaakt met Alpro en een lekkere (homemade) granola, maar ook op de dagen dat je wat meer tijd hebt kan je met deze producten een feestontbijt op tafel toveren. Als wij zeggen ‘feestontbijt,’ dan moet je ook echt denken aan een feestje op je bord. Waarom niet je dag beginnen met een taartje?
Dit recept bevat maar een paar ingrediënten en is super makkelijk te maken. De bodem bestaat uit amandelen en dadels, maar je mag natuurlijk alle soorten noten kiezen die je maar lekker vindt. Heb je een notenallergie? Een bodem maken met biscuitjes werkt ook prima! De vulling van de taart maakten we met Alpro Mild&Creamy en Alpro Kers, maar ook hiervoor geldt: kies gewoon de smaak of smaken die je lekker vindt!
Wat je nodig hebt:
* springvorm 16 cm
* 250 ml Alpro Mild&Creamy naturel
* 250 ml Alpro plantaardige variatie op yoghurt kers
* 150 gram amandelen
* 8 medjool dadels
* 1 zakje Agar-agar (2 gram) of gelatine als je voor niet-vega variant gaat
* 1/2 cup water
Wat je moet doen:
1. Laat de dadels (zonder pit) en de amandelen eventjes weken in warm water.
2. Doe de dadels en de amandelen, zonder het water, in je keukenmachine en laat draaien tot je een kneedbaar ‘deeg’ hebt.
3. Bedek de bodem van de springvorm met dit deeg.
4. Giet het water in een pannetje en strooi daar de agar-agar in. Breng zachtjes aan de kook.
5. Voeg de Alpro Mild&Creamy en de Alpro kers toe aan het water en kook nog eventjes zachtjes mee
6. Schenk het Alpro-mengsel op de bodem en zet het taartje voor een nacht in de koelkast. (als je het taartje niet als ontbijt maakt, maar gewoon overdag wilt maken en eten: anderhalf tot twee uur in de koelkast is genoeg)
7. Bestrooi het taartje de volgende ochtend met kokosrasp of geschaafde pure chocolade en geniet van je luxe feestontbijtje!
Het taartje is goed voor ongeveer zes puntjes, dus je kan er een aantal ochtenden goed mee beginnen ;)
Ben jij op zoek naar nog meer Alpro ontbijtinspiratie? Kijk dan eens op deze Alpro Daily Breakfast Ideas pagina en je bent heel wat ochtendjes zoet!
Winactie
Wil jij ook aan de slag met dit feestrecept? Doe dan mee met de winactie, want je maakt kans op een leuke verrassingsgoodiebag met verschillende Alpro producten! Wat moet je doen?
Beantwoord de volgende vraag “Welke van de Alpro Mild & Creamy varianten bevat twee soorten fruit?”
Het antwoord kun je vinden op de Alpro site. Stuur om kans te maken jouw antwoord naar prijsvraag@adfactor.nl. Er worden iedere week meerdere winnaars bekend gemaakt.
Succes!
Dit is een gesponsord artikel.
Alpro zal enkel de prijzen verzorgen, maar is verder niet verantwoordelijk voor de winactie.
Oeh, héérlijk! Ik heb ook net een super uitgebreide Alpro review geschreven én een winactie op m’n site. Die kan ik zelf natuurlijk niet winnen, dus ik doe lekker mee bij jullie! :) Ik was trouwens nog niet op het idee gekomen dat je er ook taart van kunt maken… Hmmmmm!
Goed idee om het stuk dat overblijft als ik het taartje in het weekend maak als ontbijt te nemen. En die kersen variant kan ik hier helaas nergens krijgen maar straks wel weer op Terschelling, lekker!
Ooh, supersimpel en klinkt erg lekker! Ik heb nog nooit een bodem met dadels gemaakt maar ik moet het altijd nog een keer doen.
Weet iemand waar je agar agar kunt vinden ?
Bij Ekoplaza en andere natuurvoedingswinkels. Soms ook bij toko’s.
Ik vind het alleen zoooooo jammer dat er nagenoeg altijd suiker aan Alproproducten is toegevoegd.
Hmmm… ziet er super lekker uit. Ik ga het zeker een keertje maken.
Huh, kers ben ik nóg nooit ergens tegen gekomen? Waar kopen jullie die?
Heel soms treffen we hem bij Jumbo! Bij AH helaas niet… Maar als je een Jumbo in de buurt hebt kan je die een kans geven!
Oh dank je! Dan is dat het inderdaad. De Jumbo zit niet in de buurt, maar ik moet daar toch regelmatig naartoe voor glutenvrij brood dus dan kijk ik ook maar eens bij de sojaproducten daar!
Alpro heeft toegevoegde suikers, ik raad het altijd af.
Goh wat een goed idee! Ben geen fan van melk dus dit is een prima alternatief. Ik ga het meteen proberen!
Hmm jammie dit ga ik onthouden!
Wat een supergoed idee om ipv een bodem van koekjes, een bodem van noten en dadels te maken. Meteen een stuk gezonder!
Wat een ontzettend lekker recept! Ik heb al meerdere malen gekeken hoe ik zo’n soort taartje zou kunnen maken, maar was er nog niet in geslaagd. Ik ga deze zeker een keer maken.
Aardbei én rabarber! Heerlijk! Hoe kan je je dag nou beter beginnen dan met een stukje taart! Het water loopt me nu al in de mond. :)
Tof recept! Ga dat zeker een keer uitproberen. En leuke winactie :)
Wat een leuke winactie, ben momenteel de producten van Alpro aan het ontdekken. Ik heb meegedaan!
Jeej! Antwoord net verstuurd :)
Dat ziet er heeeeerlijk uit! En het klinkt ook nog eens gezond:)
Yummy, ziet er super lekker uit! Ik ga eens op zoek naar Alpro Kers bij de Jumbo :)
In hoeverre kloppen ‘de verhalen’ over de gevaren van soja? Een vriendin die in LA gewoond heeft, vertelde dat er daar al gewaarschuwd wordt voor sojaproducten. Zeker de non-organic varianten. Ik zie soms door de bomen het bos niet meer :(
Same story here ik twijfel nu ook
Het ziet er heel erg lekker uit…ik heb het antwoord naar jullie opgestuurd…en nu maar duimen, want volgens mij is dit jammiejammie!
Het ziet er echt heerlijk uit, helaas eet ik suikervrij dus mag ik de yoghurt van alpro niet! Weten jullie trouwens misschien een vervanging voor de bodem? Want ik ben namelijk allergisch voor dadels! Liefs.
Hi Manon :)
Een vervanger voor de bodem met dadels en noten is bijvoorbeeld noten met gewelde abrikoosjes, of vijgen. Maar je kan ook een bodem met suikervrije biscuitjes maken, als je dat lekker vindt.
Oh dankjewel!
Ik ben heel blij met dit recept. Ik zoek al een tijdje een simpele vegan variant op kwarktaart. Deze ga ik zeker binnenkort maken!
Het antwoord op de vraag is aardbei met rabarber. Ik vind deze echt heerlijk. De kers ben ik nog nooit tegen gekomen, wij hebben helaas geen Jumbo in de buurt.
Ontbijt + taart… sounds like heaven. <3
Wat grappig dat je die plantaardige variatie op yoghurt kunt koken. Dat moet je met ‘gewone’ yoghurt toch niet proberen, lijkt me. Ik wilde dit heerlijke taartje met aardbeienyoghurt proberen te maken, maar misschien kan ik die gewoon koud door het (afgekoelde) crememengsel roeren?
(Ik denk overigens dat je bij 7. kers- i.p.v. kerstontbijtje had willen schrijven?)
Wat let jij toch altijd goed op, Ina! ;) Nee, er moest zelfs iets heel anders staan. Namelijk ‘feestontbijtje,’ dus ik heb het even aangepast :)
Whooo dit ziet er echt geniaal lekker uit! :)
ohhh, heerlijk! deze ga ik snel proberen te maken :)
xo, cheyenne
Ik heb de taart net gemaakt! Hij zit nu in de koelkast. Alleen hij was nog heel waterig/vloeibaar nadat ik hem al 10 minuutjes had laten koken. Toen toch maar op de bodem gegoten en in de koelkast gedaan. Maar ik vraag me af of die wel genoeg zal opstijven? Was die bij jullie ook nog zo waterig?
Groetjes,
Anouchka
Dit taartje was echt suuuuper lekker!
Ik vond het een heel leuk experiment, had nog nooit zo’n bodem gemaakt of agar-agar gebruikt, maar het kwam helemaal goed haha.
De bodem had een heerlijke marsepein-achtige smaak, en de vulling was heerlijk, ook niet té zoet. De volgende keer ga ik alpro bosbes gebruiken, lijkt me ook lekker!
Het grootste wonder was nog wel dat zelfs mijn vader (een echte boer en hollandse-pot liefhebber) hem zonder morren probeerde en het ook nog lekker vond! Hij vond zelfs dat ie te snel op was.
Dus bij deze groene meisjes, bedankt voor het lekkere recept, zal er nog veel gebruik van maken! Groetjes Marleen
Wat superleuk om te horen! Ik krijg nu dus spontaan zin om weer zo’n taartje te maken. Zooo lekker!
Dit ga ik uitproberen. Het lijkt me super lekker.
Wat ziet dat er lekker uit en wat een schattige bordjes!
Wat leuk een verrassingsgoodiebag, ik doe graag mee :)
Vraag waar kun je die agar-agar kopen?
Ik ben erg enthousiast geworden
om zo’n taartje te maken
Ik vroeg mij af of er niet veels te veel calorien inzitren
om een stukje taart als ontbijt te eten.
(zie facebook alpro)
Hi Marijke,
agar-agar kan je bij de biologische winkel kopen. Die van ons kochten we bij Ekoplaza.
Wat betreft de calorieën: maak je daar maar niet te druk om. Immers, je gebruikt geen boter of ander vet om deze taart te maken. Ook voeg je verder geen suikers toe, los van de suikers in de sojayoghurt.
Poepsimpel recept dat er keilekker uitziet dit ga ik zeker ook es proberen , jullie hebben een keileuke blog
mijn mailtje voor de wedstrijd is verstuurd
mvg Linda
[…] geen veganist, toch doe ik er graag inspiratie op. Zo kwam ik een ouder recept van ze tegen voor ontbijttaart en het inspireerde me om ook eens een variant hierop te […]