Al weken leefden we toe naar dit moment: het eíndelijk kunnen plukken van de vlierbloesem uit de boom in onze tuin. De zon van afgelopen week deed de vlier duidelijk erg goed want het was binnen een paar dagen: BOEM!, een explosie van bloesem. We (Liza, Nienke, Nirosha, Leo, Marne en ik) organiseerden ‘Vlierfest 2021′ en het werd een geweldige middag. Omdat ik zóveel vrolijke foto’s gemaakt heb, kon ik het niet laten om er een blogpostje aan te wijden.
Vegan voor iedereen – mijn kookboek is er!
De afgelopen dagen stonden voor mij volledig in het teken van het vieren van mijn kookboek – Vegan voor iedereen – dat afgelopen vrijdag eíndelijk in mijn handen, in jouw handen én in de boekhandels lag. Ik ben ongelooflijk blij met het boek. Het is precies geworden wat ik ervan hoopte. Of nee, meer nog. De enthousiaste reacties op het boek stromen hier al dagen binnen, dus ik heb een beetje in een bubbel (en áán de bubbels, dat ook) gezeten, maar dat hoort erbij. Feest!
Lentedagboek #2
Hoi! Leuk dat je er weer bent! Ik heb besloten dat ik eens in de twee of drie weken een lentedagboek ga delen op mijn blog. Het doet me goed om stil te staan bij alle fijne dingen die er zijn momenteel. Ook helpt het me om in te zien dat het heus niet altijd regent ;) Vandaag is het een lentedagboek gevuld met lekker eten. Veel taartjes ook. Het waren drie goede weken.
Deventer (mei 2021)
Groetjes uit Deventer! In mijn blogost over Den Haag, waar ik eind april twee dagen rondwandelde, schreef ik dat ik het, na een jaar thuis zitten, écht weer nodig heb om weer nieuwe inspiratie op te doen. Dat doe ik graag door naar nieuwe plekken te gaan, of naar steden waar ik al heel lang niet ben geweest. Deventer is zo’n stad! In mijn jeugd woonde ik tien jaar in Zutphen en in die tijd kwam ik heel geregeld in Deventer, omdat het er maar vijftien minuten vandaan is. Sinds ik niet meer in het oosten van het land woon, kom ik er eigenlijk nooit meer. Jammer eigenlijk, want Deventer is een heel gezellig stadje!
Ingemaakte rode ui – snel en makkelijk
Foto’s: Aline Bouma
Hierbij verklaar ik het pickleseizoen voor geopend! Eigenlijk vind ik pickles het hele jaar door lekker (zuur eten en drinken is mijn lievelings) maar op de één of andere manier maak ik zelf altijd alleen pickles in de lente en zomer. Eén van de makkelijkste pickles om te maken is met rode ui, dus die staat hier eigenlijk standaard in de koelkast.