Over dik én gelukkig zijn

dik zijn

Foto’s: Bette de Wit 

Gisteren kreeg ik een mail van een diëtiste. Ze volgt mijn Instagram stories en had opgemerkt dat ik de laatste tijd niet de ‘fitste versie van mezelf ben.’ Het leek haar goed als ik met haar zou gaan samenwerken, zodat ik wat kon afvallen en daarmee gezonder én gelukkiger kon worden. Zelf was ze van 105 naar 65 kilo afgevallen en nog nooit zo gelukkig geweest. Dat gunde ze mij ook.

Er stond al een blogpost over dit onderwerp op de planning, maar de mail van de diëtiste gaf me het  zetje dat ik nodig had om dit stuk te schrijven. Ik schreef een verhaal dat ik vanmorgen teruglas en waar ik een boze kant van mezelf in terugzag die ik eigenlijk niet herken. Of waar ik niet trots op ben.
Het was duidelijk dat de mail me dusdanig geraakt had dat ik er van alles over kwijt moest, maar eigenlijk wil ik geen boze stukken publiceren op mijn blog en dus herschreef ik het verhaal. Dat is het verhaal dat jullie vandaag lezen.

Lees verder Over dik én gelukkig zijn

Manieren om je (lees-) concentratie te trainen

concentratie trainen

Op dit moment krijg ik over twee onderwerpen heel veel vragen binnen op Instagram en dat zijn: waar komt je gespikkelde servies vandaan en hoe krijg je het voor elkaar om zoveel te lezen? Het antwoord op de eerste vraag is kort en bondig: Blokker. En het klopt dat je het online niet kan vinden, want het is alleen in de fysieke winkels te koop. Het is (inderdaad) een te gek servies en ook nog eens heel erg betaalbaar. De tweede vraagt vergt een wat uitgebreider antwoord.

Lees verder Manieren om je (lees-) concentratie te trainen

Extra warme ovenschotels voor extra koude dagen

ovenschotel

Er is iets dat me kalmeert aan het aankleden van zo’n ovenschaal; de groenten met aandacht gesneden, de saus vers gekookt, de schaal laagje voor laagje vullen – ik neem er alle tijd voor. Wat ik ook fijn vind is de wachttijd die een ovenschotel automatisch met zich meebrengt. Vaak is dat een half uur tot drie kwartier. De perfecte duur om met een glas wijn en een boek of podcast op de bank te zitten. Of om uitgebreid met een geliefde te zoenen. De oven doet zijn werk wel. En dan het resultaat: een dampende, goddelijk ruikende schotel, waar je je mes in zet, dwars door al die laagjes die je zo zorgvuldig in die schaal gelegd hebt, en dat je dan weet: vanaf nu wordt het een rommeltje. Maar ovenschotels mogen ook een rommeltje zijn, want rommeltjes zijn lekker.

Lees verder Extra warme ovenschotels voor extra koude dagen

Mijn favoriete podcasts van dit moment (deel 1)

DeGroteVriendelijkePodcast

Foto’s: Bette de Wit 

Het is geen geheim dat ik al jaren een ontzettende podcastjunk ben. Er is van alles dat ik interessant vind – ik denk dat ik een behoorlijk brede interesse heb, – en dat zorgt ervoor dat ik alles wat maar los en vast zit luister. Als ik nadenk over wat ik allemaal al heb geleerd van al die honderden podcastafleveringen die ik door de jaren heen geluisterd heb, dan denk ik dat daar geen cursus of enorme stapel boeken tegenop kan. Los van het feit dat ik het leuk vind om dingen te leren, vind ik veel podcasts gewoon heel vermakelijk of gezellig. Het voelt wel knus, een beetje rondfietsen met op je koptelefoon bijvoorbeeld twee mensen die een gesprek met elkaar voeren of met elkaar lachen. Ja, ik ben groot fan. En er zijn heel veel podcasts die ik met jullie wil delen, maar omdat ik jullie niet wil afschrikken (‘ga toch eens weg met je tips, Merel!’) ga ik mijn favoriete podcasts van dit moment verdelen over twee blogposts. Dan wordt het – hopelijk – niet zo’n podcastoverkill. Want dat zou zonde zijn.

Lees verder Mijn favoriete podcasts van dit moment (deel 1)

Vegan moussaka

vegan moussaka

Foto’s: Sam van Rij 

In de categorie ovenschotels scoorde moussaka altijd al erg hoog bij mij. Maar ja, ik at het vroeger altijd met kaas en volgens mij ook nog met gehakt, en die tijd is geweest. Ik wilde me al een tijdje wagen aan een vegan moussaka maar het kwam er maar niet van. Nu het ovenschotelseizoen (ja, dat is een ding) officieel is aangebroken kon ik het niet langer laten wachten: zie hier het resultaat!

Lees verder Vegan moussaka