De afgelopen maanden ben ik mijn liefde voor ontbijtjes een beetje kwijt geraakt. Of nee, dat zeg ik niet helemaal goed; ik hou nog steeds even veel van mijn ontbijtjes, maar ik at de afgelopen tijd gewoon voortdurend hetzelfde. Dat betekende: warme havermout op de echt koude ochtenden, en sojayoghurt met granola op de wat warmere dagen. Saai, ik weet het. En dat voor iemand die al jaren roept dat het ontbijt haar favoriete maaltijd is. Kan eigenlijk niet. Ik ga mijn leven vandaag beteren door drie lekkere en gezonde ontbijtjes voor de lente met jullie te delen.
Vegan ‘tonijnsalade’ (en mijn favoriete vegan YouTube kanalen)
Wat die twee dingen met elkaar te maken hebben? Nou, het recept voor deze vegan ‘tonijnsalade’ ontdekte ik op één van mijn favoriete YouTube kanalen. Simpel dus eigenlijk :) En toen ik afgelopen weekend met Mariët (check haar Instagram!) het had afgesproken, om foto’s te maken voor een campagne die onderweg is, kletsten we honderduit over onze favoriete vegan YouTubers en alle recepten die we nog eens wilden maken. Deze tonijnsalade stond al op het ‘to cook’ lijstje van Mariët en ik had hem toevallig de dag ervoor net gemaakt. Je snapt: ook Mariët ging aan de slag en maakte een paar prachtige foto’s van het eindresultaat en nu wil ik – per direct- deze sandwich ook weer eten!
Lees verder Vegan ‘tonijnsalade’ (en mijn favoriete vegan YouTube kanalen)
Weekmenu 24 – 28 april
Ik wil het niet zeggen, maar het is sterker en groter dan ik en het moet eruit: WAT GAAN DE WEKEN SNEL. Ik kan het niet aan. Hoe kan het alweer de laatste week van april zijn? De maand is toch nog maar net begonnen? Ik snap er niks van. Ook echt dat het komende week Koningsdag is… ik kan er niet bij. Oké, goed verhaal Merel, kom nou maar gewoon door met dat weekmenu!
Persoonlijke update: Ga ik een huis kopen?
Wat ik het afgelopen jaar heb geleerd? Dat er in korte tijd een heleboel kan veranderen in je leven. Dat gebeurde bij mij namelijk – maar allemaal changes for the better. Die veranderingen hebben invloed op allerlei fronten in je leven en dat geldt ook voor mijn woonsituatie. Ik vertel je er in deze persoonlijke blogpost meer over.
Vegan risotto
Je oma zei het altijd al: ‘april doet wat hij wil.’ Het lijkt wel alsof dit spreekwoord nooit eerder zo treffend is geweest als dit jaar. Jemig, we gaan van zon en 23 graden naar natte sneeuw en hagel op Koningsdag. Maar wij laten ons niet van ons stuk brengen. Ooit wordt het écht een keer lente. En ook zomer. En daarom blijven wij stug doorgaan met het bedenken van lekker lichte, frisse recepten. Vandaag delen we, in onze reeks basisrecepten, een vegan risotto met asperges en citroen met je.