Pasta met veggies uit de oven

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nieuwe week, nieuwe… recepten! Jamie maakte een heerlijke pasta met geroosterde veggies uit de oven en vandaag deelt ze het recept met jullie.

Pasta is altijd goed. Met welke saus dan ook. Met welke groenten dan ook. Of je het nou voor één persoon maakt of voor een hele familie, met pasta kan het gewoon niet fout gaan. Dat geldt ook voor dit recept. Een lekkere variatie op de wat bekendere pasta met tomatensaus. Een lekker gerecht met heel veel groenten en een subtiele balsamicosmaak. Lovely!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig?

Ik heb zoveel veggies gebruikt als dat er op de bakplaat van mijn oven paste. Gebruik dus gerust wat meer :)

350 gram cherrytomaatjes
een halve courgette
een (punt)paprika
een rode ui
3 grote tenen knoflook
3 – 4 eetlepels goede balsamicoazijn
snuf peper en zout
200 gram pasta
verse basilicum
edelgistvlokken of vegan parmezaanse kaas (optioneel)

En wat moet je doen? 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd al de groenten en leg ze samen met de knoflooktenen op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Strooi de balsamicoazijn over de groenten en verspreid dit met je handen zodat alle groenten ‘bedekt’ zijn met balsamico.
4. Zet de bakplaat in de oven en bak de groenten 40 minuten in de oven.
5. Als de groenten klaar zijn kook je de pasta. Zo hebben de groenten even de tijd om af te koelen. Anders heb je straks een gloeiend hete cherrytomaat in je mond  en dat is niet wat we willen ;)
6. Leg de gekookte pasta ook op de bakplaat en meng alles goed door. Zo pak je de balsamico van de bakplaat ook nog mee.
7. Serveer de pasta met verse basilicumblaadjes en edelgistvlokken. Ik heb er ook nog wat spinazie bij gedaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We zijn heel benieuwd wie van jullie dit recept gaan uitproberen! Laat je het ons weten? Foto’s zijn ook altijd welkom, via Twitter of Instagram!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Pasta met veggies uit de oven

  1. Looking good! Ik ben even tussen jullie recepten aan het neuzen want ik maak een lijstje met wat we deze week gaan eten. En met het oog op de vegan challenge kan ik wel wat inspiratie gebruiken :D

  2. Oké, dit eet ik morgen!
    Voor vanavond heb ik al wat, en alles wat jij hebt gebruikt hiervoor, heb ik in huis :).
    Hmmm. Groenten uit de oven zijn zo lekker, maar ik heb het nog nooit met pasta gegeten.

  3. Voor hoeveel personen gebruikten jullie het? Het zier er trouwens heel lekker uit.

  4. Gisteren gemaakt, heerlijk! Heb er ook nog een halve aubergine en paar bosuitjes doorgedaan.. Koud ook erg lekker, gelukkig had ik nog genoeg over voor de lunch vanmiddag..

  5. Dat ziet er echt heerlijk uit. Ik ga het snel een keer proberen. Al roer ik de pasta en de groente niet op de bakplaat door elkaar want mezelf kennende wordt dat één grote chaos :D

  6. Hoi groene meisjes,
    Ik had een vraagje over de edelgist vlokken. Hoe lang zijn edelgist vlokken houdbaar? Ik woon in Frankrijk dus misschien dat familie een keer iets voor me kan meebrengen maar als het maar een week goed blijft, bij wijze van spreken, weet ik ook niet of dat de moeite waard is ;-)

    1. lang! zo lang je het maar op een droge plek bewaart!

  7. Vandaag gemaakt en gegeten, wat een (h)eerlijke maaltijd. Geserveerd met een groene salade, prima combinatie. Dat wordt een blijvertje bij ons thuis. Hartelijk dank voor het recept!

  8. Dit ziet er echt heerlijk uit, ik denk dat ik dit vanavond ga maken! Voor hoeveel personen in de hoeveelheid die jullie hebben gebruikt ongeveer? En zelf ben ik niet gek op balsamico azijn dus kan ik dat vervangen voor olijfolie?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *