Portobello’s en gnocchi in romige saus

portobellos2

Omdat we hadden gezien dat er in het BeterBio pakket van deze week mooie portobello’s (van die hele grote paddenstoelen, weet je wel?) zaten, gingen we van tevoren alvast op zoek naar een nieuw receptje. Normaal gesproken gaan we voor lekker makkelijk als we portobello’s in huis hebben: even een beetje marineren, een beetje bakken en hop, op een broodje. Ook lekker, maar je wilt wel eens iets anders. En toen kwamen we dit gerecht van The Cookie Writer tegen. Krieltjes in een romige saus, uiteraard met portobello. Klonk als muziek in onze oren. We kwamen er alleen achter dat we voor dit recept een oven nodig hadden. En de oven is nog steeds stuk. Het recept exact namaken werd hem niet, dus we deden het gewoon op onze eigen manier. Werkte ook prima, gelukkig! De krieltjes uit het oorspronkelijke recept vervingen we voor gnocchi. Waarom? Omdat we een ernstige gnocchi verslaving hebben momenteel. ZO lekker! (en gnocchi wordt ook van aardappel gemaakt, dus het kwam toch nog in de buurt van de krieltjes)

Goed, wat hebben we aangepast aan het recept? Ten eerste hebben we het dus zonder oven gemaakt. Wat een heleboel in de bereidingstijd scheelde. De originele bereidingstijd was namelijk anderhalf uur en wij waren in 10 minuten klaar. Kijk, zo zien we het graag. Ten tweede hebben we de wijn weg gelaten, omdat we geen wijn in huis hadden. (waarom niet? dat lees je hier) En ten derde gebruikten wij dus gnocchi in plaats van krieltjes. We voegden ook nog wat groene asperges toe. OH! En natuurlijk vervingen we de slagroom door plantaardige kookroom (rijstroom) te gebruiken. Verder hebben we ons heel netjes aan het recept gehouden, hoor. hihi!

Wat heb je nodig voor 2 porties? 

een scheutje olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 portobello’s, in plakjes gesneden
een paar groene asperges, in stukjes gesneden
1/2 theelepel chilivlokken
1/4 theelepel gedroogde tijm
verse peper naar smaak
verse bieslook naar smaak
1/2 cup (half pakje) plantaardige kookroom
1/2 cup groentebouillon
2 eetlepels balsamico azijn
een pakje gnocchi (kopen wij standaard bij BeterBio, maar is ook in de supermarkt te koop)

Wat ga je doen?

1. Snijd de knoflook tenen fijn en verhit ondertussen wat olijfolie in de pan. Bak de knoflook in de olie.
2. Voeg de plakjes portobello en de stukjes asperges toe aan de knoflook en bak mee.
3. Voeg nu de chilivlokken en gedroogde tijm toe.
4. Blus het geheel af met balsamico azijn.
5. Voeg nu de kookrook en de groentebouillon toe.
6. Laat zachtjes koken en breng op smaak met verse peper en verse bieslook.
7. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking – dit duurt een minuut of 2. Wanneer de gnocchi’s gekookt zijn, voeg je ze direct toe aan de saus.
8. Serveer met wat extra verse bieslook.

portobellos3

Wij vonden het een zeer geslaagd experiment! Normaal gesproken kiezen we voor een tomatensaus bij de gnocchi, en zoals we al zeiden, eten we portobello’s doorgaans van de grillpan als een burger op een broodje. Beide ook erg lekker, maar dit recept is zeker eentje die we gaan onthouden! Daarbij komt dat het supersnel klaar was, wat natuurlijk altijd ideaal is. Comfortfood for the win!

Nog maar eventjes en we gaan op kookvakantie naar Italië! We kunnen echt niet meer wachten. Waar we het meeste naar uitkijken? Dat we gaan leren om vegan pasta te maken – onder andere gnocchi. Zo leuk en lekker! We gaan uiteraard alles met jullie delen, bereid je dus maar alvast voor op heel veel lekkere recepten en food-foto’s!

Meer gnocchi-verslaafden hier? En wie van jullie gaat dit recept uitproberen? We zien heel graag een fotootje voorbij komen via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram.(#degroenemeisjes) Alvast bedankt, veel kookplezier en geniet ervan! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “Portobello’s en gnocchi in romige saus

  1. Dit ziet er lekker uit zeg! En heel herkenbaar, dat van de recepten aanpassen. Geweldig soms wat voor creaties voortkomen uit het niet in huis hebben dan wel uit het niet willen/kunnen eten van ingrediënt A, B of C. Hier ook helaas geen oven. Zo heb ik het stomen ontdekt. Waar ik vroeger bijvoorbeeld vaak zoete aardappel met wortel en andere groente in de oven bakte, stoom ik nu vaak groente. Vooral wortel met rozemarijn is heeeerlijk.

  2. Hi ladies, op de foto ziet het er heerlijk uit maar op de Ipad hier is de post niet te lezen. Er blijft een advertentie (gedeetelijk) overheen hangen. (Geen idee of dat aan mijn Ipad ligt of aan iets anders? Ik kan hem ook iet wegklikken nml.)

    Groetjes,
    Karima

    1. Hi Karima, we waren een paar dagen in het buitenland en konden hier even niks aan doen. Sorry! Inmiddels is de advertentie volgens mij weer verlopen/verdwenen.. Excuses voor het ongemak!

  3. Ziet er heerlijk uit! Beetje een dooddoener maar.. iemand een goede tip als vervanger voor de portobello’s voor iemand die echt echt niet van champignons houdt? Ik vind ze heerlijk maar mijn vriend helaas niet, maar zou het graag maken!

    1. Misschien heel stevige tofu of seitan? Ik roep maar wat hoor!
      Verder, lekker receptje! Ik heb van de week twee portobello’s meegenomen uit de (nieuw geopende met noten/muesli zelftap!!) Ekoplaza, supertoevallig:) Ik wist nog niet zo goed wat ik er mee wilde doen, dus dit komt als geroepen. Heb ook nog wat kerstomaatje die op moeten, dus ik denk dat ik die er ook bij gooi vanavond.

      1. Ik heb het vanavond gemaakt en heb voor mezelf de portobello vervangen door tofu en voor mijn vriend met kip! Leek me makkelijker, want had nu in 1 pan de saus en in 2 andere pannen de kip en de tofu.ij is een echte vleeseter dus no way dat ik hem aan de tofu krijg haha. Het was super lekker (zowel met tofu als met kip). Volgende keer ga ik het wel met portobello maken !

  4. Ja! Hier nog een gnocchi verslaafde! Ik maak altijd expres veel te veel zodat ik er gewoon lekker van kan snoepen haha (want gewoon zo vind ik ze stiekem ook heel lekker). Ik ga dit gerecht straks eens maken :-)

  5. Ziet er echt heerlijk uit!Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit Gnocchi heb gegeten, maar zo te horen heb ik echt wat gemist, dus ik ga dit recept zeker binnenkort namaken haha
    Trouwens he, nu jullie de 5daagse kookchallenge hebben gedaan, plannen jullie nu ook meer vooruit met maaltijden?

    Lieefs!

  6. Klinkt heerlijk! Heb nog nooit gnocchi gegeten, ga het uitproberen lijkt me erg lekker! (Pssst, vraagje, hoe spreek ik het uit?)

  7. Ik heb het vandaag gelijk gemaakt, en super lekker! Dank jullie wel weer voor het delen. Lekker snel klaar ook.

    Ik ga binnenkort samen wonen. En ik zou nog wel wat meer recepten kunnen gebruiken die snel klaar zijn en toch gezond zijn. Hebben jullie nog tips? Kennen jullie misschien een kookboek vol gezonde en snelle recepten ?
    Ikzelf ben vegetariër en eet vaak hele andere dingen dan mijn vriend die wel vlees eet. Hij eet bijvoorbeeld ook liever geen volkoren producten en eet veel minder groenten dan mij. Terwijl ik juist liever volkoren producten eet en veel groente.
    Hier gaan we echt onze weg nog in moeten vinden. Ook hiervoor zijn tips van harte welkom.

    Alvast bedankt!

    1. Ik zou zeker even op ikbenirisniet.nl kijken! Zij heeft ook heel veel lekkere, makkelijke recepten!

  8. Oh, ik ga dit gauw op een briefje schrijven, want morgen na een cursus niet veel tijd om te koken, dus ideaal. Ziet er heel lekker uit. Ben benieuwd naar de Italiaanse recepten. Groetjes Leny

  9. Klinkt heerlijk! Hebben jullie de gnocchi al eens gebakken, en dan een beetje grof zeezout erover? Heerlijk, ook als snack. Tis maar een tip ;-)

    1. hahaha we zullen het eens proberen. Al is het tegen de ‘regels’ van de Italiaanse keuken in ;) ;)

  10. Mijn dochter wil in april meedoen aan de Vegan challenge, dus we zijn alvast aan de slag gegaan. Gisteren dit recept geprobeerd. Helaas ontbraken de groene asperges, maar zonder is het recept, vergezeld van een salade ook zeer geslaagd! Ik ga zeker meer van jullie recepten uitproberen!

  11. Het ziet er mij leuk uit maar zou het ook met peterselie kunnen inplaats van bieslook?
    En kan ik de balsamicoazijn weg laten?
    Wat is trouwens een halve cup boulion? Ik heb,moet ik eerlijk bekennen bouilonblokjes.

  12. Dit was ZO LEKKER!!!!! Altijd als ik iets nieuws wil proberen kijk ik even of jullie er al een receptje van hebben (dit keer was dat de gnocchi) en dit recept gaat zeker bij mijn favorieten. Heerlijk, dus bedankt! :)

  13. Ik ga deze vandaag maken! Lijkt me echt heel erg lekker, ik vervang de asperges wel door courgette doordat ik bang ben de asperges te verpesten haha.

  14. Heerlijk recept! Wel de portobello’s en asperges vervangen door gewone champignons en boontjes👌🏻

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *