Zin in een lekker herfstig receptje? De Groene Meisjes bedachten dit gerecht met als basis gierst en spruitjes voor je. Gemakkelijk te maken, delish én heel gezond. Je weet dat je officieel een grown-up bent als je spruitjes voor jezelf maakt en ze zonder dwang opeet. Is het voor jou de hoogste tijd om volwassen te worden? Maak dit recept eens!
Wat heb je nodig?
- 500 gram spruitjes
- 200 ml bouillion
- snuf chilipoeder (optioneel)
- 150 gram gierst
- een handje goji-bessen
- een handje gehakte walnoten of amandelen
- gedroogde vijgen in reepjes
- 3 el balsamico azijn
- 2 el maple syrup (of rijststroop/agave)
- 2 tl citroensap
- rasp van een halve citroen
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
- Was de spruitjes en snij ze doormidden. Leg de spruitjes in een kom en giet de bouillion erover. Zorg dat alle spruitjes nat zijn en spreid ze uit over een bakplaat. Besprenkel ze met een beetje chilipoeder. Zet de spruitjes in de oven en bak ze voor 40 minuten.
- Kook ondertussen de gierst volgens de verpakking.
- Mix in een kommetje de balsamicoazijn, maple syrup, citroensap en citroenrasp.
- Als de spruitjes bijna klaar zijn schenk je de balsamicodressing over de gekookte gierst en mix je de gedroogde vijgen, gojibessen en nootjes erdoor.
- Als laatste voeg je de spruitjes toe en mix je alles nog één goed door elkaar.
Geniet ervan!
Wie van jullie gaat dit herfstrecept uitproberen?
Klinkt goed! Ik ben dol op spruitjes! Yum!
Ik houd van spruitjes en gierst! ga het zeker een keer maken!
Oooo, misschien moet ik dan toch eens over die spruitjes aversie (jeugdtrauma) heenstappen want dit klinkt wel echt heel lekker!
Ik ben al zo volwassen dat ik spruitjes zelfstandig eet. Maar eigenlijk alleen met mayonaise haha!
Maar het ziet er lekker uit, dus misschien dat ik hem eens ga maken: volwassen versie 2.0 ;-)
Ik ben zo onvolwassen dat ik nog steeds geen spruitjes lust, maar ik moet het van mezelf eigenlijk wel lusten dus misschien lukt dat met behulp van dit recept ;)
Ziet er weer heerlijk uit, echt een herfst maaltijd.
Wat een origineel en voedzaam recept!
Wat een prachtige foto’s! Hele mooie kleuren bij elkaar :)
En ik zal zeker dit recept eens proberen! Klinkt lekker met die chilipoeder erbij. Goed gedaan dames
De spruitjes staan hier al in de oven!
Ben heel benieuwd hoe het wordt! Spannend :)
Spruitjes, hmm nee niet zo´n goed plan :)
Wat ik me trouwens een tijdje afvraag, what happened to de andere groene meisjes? Zij waren een leuke aanvulling. Ik kan me herinneren dat ze uitgebreid geïntroduceerd werden. En opeens.. geen nieuwe groene meisjes meer.
Hi Noralie,
Het leek toch lastiger dan we dachten om met vijf personen, die elkaar niet vaak zagen (1 iemand woont bijv in Berlijn) 1 “stijl” neer te zetten. Ook bleek het niet voor iedereen mogelijk om op regelmatige basis artikelen aan te leveren. Daar had een ieder zijn eigen redenen voor. Erg jammer, maar soms pakken dingen anders uit dan je verwacht had.
Groetjes!
Ok. In ieder geval dank voor je reactie, heel plausibel zoals je het formuleert. Het was vooral apart dat we er niks over lazen, omdat ik me nog zo goed voor de geest kan halen dat ze er gewoon bij hoorden.
Groetjes terug!
Ziet er heel erg lekker uit! ik houd alleen echt niet van spruitjes haha :$ maar misschien dat ik het zo wel lekkerder vind! :)
Hihi, ik vond mezelf officieel volwassen toen ik besloot géén spruitjes meer te kopen. Ik kocht ze alleen maar plichtmatig, omdat ze zo gezond zijn en omdat je overal hoort en leest hoe héérlijk ze zijn als je ze goed klaarmaakt. Maar nee: het kind in mij had gewoon gelijk :-)
Ik heb dit recept een paar dagen geleden gemaakt en het was heerlijk! Complimenten van mijn huisgenote en van mijzelf :-)
Tof om te horen!!
Net gegeten. Was heerlijk!
Heerlijk recept.. Bedankt!
Ik had m zelf wat aangepast: rozijnen en pompoenpitten ipv nootjes en vijgen. Echt een aanrader!