Ik vond het lastig om de goede naam voor dit recept te bedenken. Want echte bonbons zijn dit niet. Maar om nou ‘chocolaatjes’ te zeggen, dat vond ik ook weer niet helemaal kloppen. Nouja, jullie zien het al op de foto. Het zijn ronde, platte chocolaatjes. En hopelijk zie je op de foto’s ook wel een beetje dat ze echt heerlijk zijn. Ik maakte ze met pure smeltchocolade, kokosmelk en superfoods. Gewoon omdat superfoods er zo vrolijk uitzien.
Deze smeltchocolade kwam ik tegen bij EkoPlaza en de reep moést mee. Het is een enorme reep en hij kostte €2,50. Dat vind ik voor vegan en biologische chocolade niet duur.
Totaal niet relevant, maar wel leuk voor de sfeer; hoe perfect is deze bloem? Hij zat in een prachtig boeket dat ik afgelopen weekend kreeg. Helaas was de bloem geknapt en viel hij uit de vaas. Ik heb er een mooie foto van gemaakt en vervolgens in een mini glazen potje gezet. Nu heb ik er toch nog plezier van!
Wat heb je nodig voor 6 mooie ‘chocolaatjes’?
- een halve reep pure smeltchocolade
- 2 eetlepels kokosmelk
- 1/4 theelepel vanillepoeder
- toppings; gojibessen, chiazaad, kokosrasp, nootjes, enz
Wat moet je doen?
- Laat de chocolade au bain marie smelten
- Roer de kokosmelk en het vanillepoeder door de chocolade
- Pak een muffinvorm en schep bij zes vormpjes op de bodem een laagje chocolade-kokosmelkmengsel
- Top af met de superfoods
- Zet voor een uurtje in de vriezer
Tip 1: de chocolade smelt vrij snel weer, dus je moet ze meteen opeten als ze uit de vriezer komen. Hè, wat naar ;)
Tip 2: je kan dit natuurlijk ook met ‘gewone’ chocolade maken, maar smeltchocolade werkt wel lekker snel
We zien jullie creaties graag verschijnen via Twitter (@degroenemeisjes) en Instagram (#degroenemeisjes)! Geniet van deze lekkere chocolaatjes!
Looks good.. maar waarom maakte je de chocolade niet zelf.. bijna net zo snel :-)
Omdat ik die lekkere reep van Vivani tegenkwam en dacht: díe ga ik testen! It’s a bloggers life, you know? ;)
:-) makes sense..
En de bloem is idd prachtig!
Hoi. Ziet er superlekker uit.
Je kan het pastilles noemen (droste pastilles).
oja! maar dan wel XXL pastilles, hihi. Maar inderdaad!
Wat een geweldig recept! Ik ga dit zeker binnenkort uitproberen, het lijkt me heerlijk.
Dit wil ik het liefst direct maken!! Morgen maar even langs de supermarkt! Helaas geen ecoplaza in de buurt. Maar onze oosterburen hebben een groot betaalbaar assortiment bio en vegan, gelukkig is dat maar 10 minuten lopen! :) Ik ben altijd zo blij met jullie recepten!
Wow die zijn er echt fantastisch uit! Zeker uitproberen binnenkort :D En hele mooie bloem inderdaad, wat voor soort is dat?
Een heel mooie ranonkel is het :)
Kun je de gojibessen er zo op doen of moeten ze eerst even weken in water?
Ik gebruik ze altijd meteen zo :) maar dan zijn ze wel een klein beetje taai. je kan ze dus idd ook eventjes weken!
Ziet er echt heerlijk uit! Heb trouwens, geïnspireerd door jullie, een vegetarische pasta gemaakt. Moet wel even wennen aan de smaak…
hihi, komt goed :)
Lekker makkelijk en heerlijk recept, bedankt girls! Xx
dat ziet er lekker uit
Doet me denken aan deze chocolate freezer fudge van Detoxinista. Van de zomer een aantal keer gemaakt. En het is zo hemels lekker! http://detoxinista.com/2013/05/single-serving-raw-fudge-vegan-paleo/
yum! wat lekker zeg, ga ik ook eens maken :)
xo, cheyenne
Leuk ideetje. Ga ik eens proberen voor als ik bezoek he.
Zou het ook zonder kokosmelk kunnen? Wat voegt dat precies toe?
Nou, ik vond de chocolade aan de bitterige kant en in die smaak had ik niet zoveel zin. Maar het kan absoluut ook zonder :)
Wat een ontzettend leuke chocolade schoteltjes!
Straks met een dollopje van jullie bananen-softserve?
Hmmmmmmmmmmmmm lekker!
Oh wauw! Ziet er erg lekker uit dames.
Waarom hebben jullie toch altijd van die lekkere recepten? ;)
En inderdaad een prachtige bloem zeg!
Liefs
hihihi, omdat we gewoon van lekker eten houden ! ;)
Yummie! Nu heb ik trek!
Dat ziet er zo lekker uit! Yummieee. Liefs.
Kijk, dat is nou nog eens lekker nieuws.