Recept: Vegan Strawberry Muffins

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie denkt dat bakken iets voor de winter is (koud buiten, lekker naar binnen met een dampende appeltaart op tafel, dat idee) heeft het mis. Deze muffins zijn juist enorm zomers en heel erg geschikt voor deze warmere periode. De muffins zijn fruitig en verfrissend en heel geschikt om bijvoorbeeld als ontbijt te eten. MMM! We maakten de muffins zonder toegevoegde olie, boter of suiker, dus je zou kunnen zeggen dat ze zéér verantwoord zijn. Wil je meer weten over hoe je deze muffins bakt? Lees dan gauw verder!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig voor ongeveer 8 muffins?

* 180 gram havervlokken of havermout
* 2 rijpe bananen, fijn geprakt
* 8 grote Hollandse aarbeien in kleine stukjes
* 1 theelepel vanille-extract
* 170 gram appelmoes (bio, zonder suiker)
* 2 eetlepels cacaopoeder (ik gebruikte raw cacao, dus vandaar dat de muffins niet heel donker zijn geworden)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat moet je doen?

– Verwarm je oven voor op 180 graden –

1. Voeg alle ingrediënten samen in een beslagkom.
2. Mix alles met een spatel door, totdat het een mooi glad geheel geworden is.
3. Verdeel over een muffinvorm en zet in de oven voor 25 minuten.

Die stukjes aardbei die ‘openknappen’ in je mond…oeh! Enjoy :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

33 gedachten over “Recept: Vegan Strawberry Muffins

  1. Super makkelijk recept en alle ingredienten zijn snel in huis, deze gaan heel gauw op tafel komen!:D

  2. Moet er niet nog bloem in oid? Het lijkt namelijk of er iets mist.. (maar misschien komt ‘t omdat ik normaal gesproken niet vegan bak?)

    1. Nee hoor, geen bloem en ook geen bakpoeder. Probeer het maar :)

  3. Dat ziet er lekker uit!
    Ga ik zeker uitproberen.
    Bedankt weer groenemeisjes!!

  4. Ziet er weer superlekker uit! En is zo te zien super makkelijk te maken, dus geen excuus, dit moet dit weekend gemaakt worden!

  5. Ah! Ziet er lekker uit! Kan dit ook met diepvries aardbeien? Ik heb namelijk nog een doosje in de vriezer liggen :)

    1. Ik heb het natuurlijk zelf niet geprobeerd, maar ik denk dat het zeker moet kunnen. Misschien komt er iets meer vocht vrij, door het ontdooien, maar dat lijkt me niet zo’n probleem.

  6. Het ziet er superlekker uit! Hollandse aardbeien komen vaak uit een kas en daarom maakt het (voor de milieudruk) niet uit of je Hollandse of Spaanse geïmporteerde aardbeien neemt. Als ik terug ben van vakantie ga ik deze proberen, bedankt!

  7. Hoe lang kan ik ze bewaren? Max 2 dagen zoals reguliere muffins?

    1. Zoiets denk ik ja… wij kregen geen kans om ze te bewaren. Toen waren ze al op. ;) Ik denk dat je ze ook kan invriezen.

  8. Die ga ik dit weekend maken :) Hoeveel muffins worden het ongeveer?

  9. Ik ga ze nu de oven in schuiven. Ik moet morgen om 6.30 de deur uit dus ik gebruik ze als take away ontbijt voor in de trein. Ruikt al lekker. Met aardbeitjes uit eigen tuin. Yammie.

  10. Hoi,
    Ik heb vandaag de muffins gemaakt. Ik weet niet wat er mis zou kunnen zijn gegaan, maar ze waren geen groot succes.
    Nou ja, jammer.

  11. Hoi,
    Ziet er lekker uit! Zou je ze ook kunnen maken met suikervrije aardbeienjam ipv van appelmoes?

    1. Oeh, ik weet niet of dat dezelfde bindende functie heeft als appelmoes…

  12. Hey wat voor muffinvormpjes gebruiken jullie? Ik heb van die papieren gebruikt maar de muffins zijn niet zo mooi en hard als die van jullie. En gebruiken jullie havervlokken of havermout? Groetjes Nora

  13. Ze staan in de oven! Ben benieuwd! Hoop dat ze lukken. Als ze ook lekker zijn dan is het een simpel lekkernijtje om vaker te maken!! Yum! En deze week zijn bij ons de bio aardbeien in de reclame! Mooi

  14. Ziet er goed uit! Ik geef woensdag een workshop (mijn examen opdracht, spannend!) en ik ga deze muffins voor mijn klantjes bakken! Ben benieuwd wat de kids van mijn/jullie gezonde hippiemuffins vinden :)

  15. Hoi! Dat ziet er heerlijk uit. Weten jullie een alternatief voor de appelmoes? Want ik kan geen appels eten. En het moet wel vegan blijven dus ei is ook geen optie… Groetjes,

  16. Hallo

    Ga het nu proberen :-) gebruiken jullie ook weleens hete lucht oven?. Zo ja dan 10 graden minder warm ofzo?

    Gr Elsa

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *