Helemaal geïnspireerd door het heerlijke vegan Vietnamese eten in Berlijn zijn we in onze eigen keuken ook aan de slag gegaan. Het resultaat? Fantastische Vietnamese crêpes met tofu en veggies. Benieuwd naar het recept?
Wat heb je nodig voor 4 (kleine) crêpes?
Voor de crêpes
3/4 cup / 100 gram rijstmeel
1/2 theelepel kurkuma
2/3 cup / 165 ml kokosmelk
1/4 / 75 ml cup water
Vulling van de crêpes
120 gram (gerookte) tofu of champignons
klein bosje koriander
2 bosuitjes (in ringetjes)
bakje taugé
1 grote wortel (geraspt)
Sausje
2 eetlepels citroen of limoensap
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels kokossuiker of rijststroop
3 eetlepels water
1 teentje knoflook (geperst)
Wat moet je doen?
- Verwarm/bak blokjes tofu in de pan, haal uit de pan als de tofu een beetje bruin geworden is.
- Wok de taugé voor een paar minuutjes – let op, je moet taugé niet rauw eten! Zet apart.
- Mix de ingrediënten voor de crêpes.
- Verhit een drupje plantaardige olie in een koekenpan.
- Schep 1/4 van het beslag in de verhitte koekenpan. Verspreid het mengsel over de pan door een draaiende beweging te maken.
- Doe 1/4 van de gesneden bosui en wat blaadjes koriander over het crepe-mengsel als het nog vochtig is. (op deze manier bak je de bosui en koriander mooi mee)
- Als de randjes van de crêpe een beetje donker zijn en het beslag niet meer vochtig is, is je crêpe klaar.
- Leg de crepe op een bord en beleg aan 1 helft met tofu, taugé en komkommer. Vouw de crêpe dubbel, over de vulling heen. (doe dit met beleid, want crêpes zijn dun en dus breekbaar)
- Herhaal deze stappen nog drie keer, totdat je vier gevulde crêpes hebt.
Voor het sausje geldt: roer de ingrediënten door elkaar en sprenkel een beetje over de crêpes. Serveer de crêpes met het sausje in een schaaltje, zodat je hier lekker in kan dippen.
Let op: de crêpes zijn glutenvrij. De sojasaus natuurlijk niet, maar deze kan je vervangen door een glutenvrije versie.
Wij denken dat dit recept super summerproof is, dus ga er maar gauw van genieten! Eet smakelijk :)
Hm, ziet er goed uit zeg, en dit recept lijkt me zeker summerproof! Leuk ook dat je de crepes helemaal zelf maakt, veel lekkerder en gezonder dan spul uit de supermarkt! Het is dat ik morgen op vakantie ga, anders had ik dit zeker uitgeprobeerd morgenavond. Ik stel het maar even uit totdat ik terug ben :) Ik wil ook altijd nog jullie spring rolls maken, ik heb nog een hele to do list van jullie receptjes!
Klinkt goed! Hoezo mag je taugé niet rauw eten?
Er schijnen schadelijke bacteriën op voor te kunnen komen. Daarom moet je het altijd eerst even onderdompelen in heet (kokend) water of eventjes roerbakken.. Is mij altijd geleerd :)
Ja ik was ook verrast door dat zinnetje. Ik had laatst juist gelezen dat je taugé rauw moet eten omdat je veel voedingsstoffen verliest als je het kookt/bakt/wokt.
Dan is misschien even onderdompelen in kokend water het beste, dan is het nog enigszins rauw maar zijn toch de bacteriën eraf:)
Het ziet er heel erg lekker uit! :)
goed recept! glutenfree, vegan en lekker zomers en vullend. keep loving you green girls
Dat ziet er lekker uit!
Bij de V&D stoppen ze het rauw op broodjes met kip. Nou eet ik dat niet, maar het lijkt mij toch vreemd als dat echt schadelijk zou zijn. Ik stop er altijd wel een paar rauw in mijn mond. Nog nooit wat aan over gehouden, maar dat kan geluk zijn?
Maar je weet niet of die taugé niet eerst is ondergedompeld in heet water, toch? Weet je nog vorig jaar (of het jaar daarvoor?) in de zomer, met die bacteriën op kiemen en ik geloof komkommer? Zelfde verhaal. Ik doe het uit voorzorg.
Ziet er superlekker uit!