Review: Ananda chocolade

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onlangs spotten wij bij Ekodis, een natuurwinkel in Amsterdam Oost, de chocolade van het merk Ananda. Nooit van gehoord en ook nog nooit eerder gezien. Heel toevallig werden we door het merk benaderd, of we misschien wat smaken chocolade wilden proeven. Eh… is de Sint in het land? Juist, het antwoord was: – uiteraard- ja. We kregen een doosje met alle smaakjes opgestuurd. Ontzettend leuk! Kijk eens hoe vrolijk het eruit ziet:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De verpakkingen vinden we al heel erg leuk. Zeer geschikt om als cadeautje te geven, bijvoorbeeld in combinatie met een pak fairtrade koffiebonen of een lekker organic theetje.

De chocolade ziet er zo uit: (helaas waren alle reepjes een beetje gebroken, omdat het met de post was verstuurd en de reepjes zijn vrij breekbaar… maar goed, het smaakt er niet minder lekker om natuurlijk!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alle repen zien er ongeveer hetzelfde uit. De smaken zijn dus verfijnd verwerkt in de chocolade; je vindt geen hele stukken vulling terug.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De verpakking is gemaakt van een bijproduct van rietsuiker, de inkt is op natuurlijke basis en het folie om de chocolade heen is biologisch afbreekbaar. Hoe groen wil je het krijgen?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ananda chocolade wordt gemaakt van Arriba cacao uit Ecuador. De chocolade wordt geproduceerd en verpakt in Ecuador, hetgeen zorgt voor meer werkgelegenheid.  De chocolade is fairtrade.

Deze chocolade bevat géén:

  • GMO’s
  • Transvetten
  • Zuivel
  • E-nummers
  • Toegevoegde smaak- en kleurstoffen

Wat vonden wij van de Ananda chocolade? Dat verschilt een beetje per smaak. Sommige smaken zijn érg bitter, maar andere, zoals die met incabessen of die met banana flakes, zijn wat zoeter. Dat heeft toch onze voorkeur. Wie van super pure chocolade houdt, zit goed bij Ananda. Verder vinden we het een mooi product. Het verhaal erachter, de ruime keuze uit smaken en het feit dat het een vegan product is. Er komt steeds meer keuze voor veggies en dat is heel erg fijn!
Onze favorieten? De koffiesmaak denk ik. Of de mintsmaak. Misschien toch de bananensmaak. Eigenlijk zijn ze allemaal lekker!

Amigos International is de bedenker en oprichter van Ananda chocolate en zij importeren de chocolade vanuit Ecuador naar Nederland en verdelen het daar weer aan retailers. Dit zijn onder andere Ekoplaza en delicatessezaken. Wil je liever online shoppen? Geen enkel probleem! De chocolade is ook per reep te bestellen via de webshop van Amigos International. Een reep Ananda kost daar €1,80. Bij Ekodis, de natuurwinkel waar we het eerder over hadden, kost een reepje €1,95.

Wie van jullie was al bekend met Ananda? Wat vinden jullie ervan? En wie van jullie gaat het merk proberen? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Review: Ananda chocolade

  1. Hai groene meisjes,

    Ik was al een poosje bekend met dit merk, vond het zo grappig dat je de verpakking ook als compost voor je planten kan gebruiken. Hoe groen wil je het hebben? Ik hou erg van chocolade, eet (nog) niet vegan, maar wel suikervrij en zonder e-nummers. Deze heerlijke chocolade is perfect! Je kunt het trouwens ook bij Jetties in Haarlem vinden, heel leuk tentje met biologische en Fairtrade producten. Word er altijd zo blij van al ik ergens kan eten waar alles goed voor mezelf en m’n omgeving is. Jullie survivalguide vind ik enorm inspirerend!

    Een groene groet,
    Rebecca

    1. Oh echt, bij Jetties? Wat grappig! Ik kom daar heel regelmatig (werk daar in de buurt) maar heb het nooit zien liggen! Dank voor je tip :)

  2. Ik ben ook al een tijdje bekend met deze chocolade, en vind het heerlijk. Heb nu nog de variant met bananenpuree in de kast liggen, die heb ik nog niet geproefd. De koffie&mint smaak vind ik erg lekker, en ook die met incabessen. Andere smaken heb ik nog niet geproefd., gelukkig zijn de repen bij de natuurvoedingswinkel bij ons in de stad verkrijgbaar.

  3. Ik heb laatst de smaak Bye Bye Sugar geprobeerd, deze was gezoet met bananenfructose. De smaak was goed (wel wat bitter, maar daar hou ik wel van) alleen de structuur was wat minder. De blokjes kon je niet fijn laten “smelten” op je tong!

  4. In mijn goody bag van het Viva Las Vegas festival zat dit jaar een Ananda reepje met chia zaadjes. De zaadjes gaven een heel leuke textuur. Ik ben dol op bittere chocola, dus ik zou het zeker kopen als het hier in de buurt verkrijgbaar was.

  5. Ik ken het niet, maar als ik het tegen kom kan ik het zeker een keertje proberen. Zonder e-nummers is misschien wel iets voor mij;)

  6. Ha dames! Fijne review en precies waar ik op zat te wachten! Ik had de repen 2 weken geleden zien liggen in De Groene Winkel in Zeist. Daar toen in de aanbieding voor (ik geloof) €1,49 per reepje. Omdat ik die winkel sowieso niet kan verlaten zonder minimaal €50,- af te rekenen heb ik ze laten liggen, maar nu neem ik er de volgende x mss toch maar 1 mee! :)

  7. Kende het merk nog niet, ga eens opletten of het ook hier in Den Haag al verkrijgbaar is! Altijd leuk om nieuwe merken te ontdekken.

  8. Jeeeej een chocolade merk in mijn naam :) Die moet dan wel ultra lekker zijn!

  9. Jaa, die moet ik proberen! Ben helemaal fan van de Lovechock en Ombar repen dus deze staat nu ook op mijn lijst. Koffie smaak klinkt echt heerlijk.

  10. Een huiskamercafe, wat een briljant idee! Daar zou ik wel even binnen willen wippen! <3
    Maar wel saai voor jullie veganisten: een boterham met pindakaas… Maar het gaat natuurlijk niet zozeer om het eten als de sfeer. ZO gezellig.

  11. Ik zie dat dit comment op de verkeerde post terecht is gekomen. Het sloeg natuurlijk op jullie De Ruijskamer review. Sorry!

  12. Wat nou suikervrij? Rietsuiker is ook gewoon suiker.
    In Europa wordt suiker geproduceerd uit suikerbieten, in andere werelddelen vooral uit suikerriet. De samenstelling is echter voor beide soorten dezelfde, namelijk sucrose (ook wel sacharose genoemd). Het is een mengsel van glucose en fructose. Beide soorten, zowel voortgekomen uit bieten als uit riet, bestaan voor 99,8% uit sucrose.

    1. Er is 1 variant van Ananda chocolade die suikervrij is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *