Vijf ontbijtrecepten voor het najaar

Wist je dat bomen in de herfst energie opslaan om sterk de winter door te komen? Misschien zouden wij dat ook moeten doen. Met wat steviger ontbijtjes hier en daar, als basis om de herfstkou en donkere dagen wat beter aan te kunnen wellicht. Ik zet vijf stevige ontbijtrecepten op een rijtje; voor een energieboost én een beetje troost voor wie het najaar als een lastiger periode ervaart.


Wentelteefjes 

Dit doet me echt denken aan luie zondagen, het liefst met ontbijt op bed. Koffie en krant erbij, een zacht muziekje op de achtergrond. En dat je dan ook nog eens tot het middaguur nergens heen hoeft. Kom maar door hoor, met dat soort winterochtenden. Wentelteefjes zijn áltijd lekker en je hebt er amper iets voor nodig. Wat oud brood, wat plantaardige melk. Kaneel of speculaaskruiden, misschien wat nootjes en fruit hier en daar. Lekker, ik krijg er zin in!

Chai stoofperen met yoghurt en zelfgemaakte granola 

Oké, toegegeven, dit is geen snel ontbijtrecept voor een doordeweekse dag. Dit is er eentje voor het weekend óf om de avond van tevoren te maken. Stoofperen zorgen er wel voor dat je huis goddelijk gaat ruiken, dus dat zou geen vervelende manier zijn om de volgende dag uit bed te komen. Gecombineerd met yoghurt en granola is dit een ontbijt dat aanvoelt als een toetje.

Avocadotoast op drie manieren 

Inmiddels staat de avocadotoast natuurlijk óveral op de kaart, maar ik blijf het lekker vinden. Who’s with me? Avocado wordt vaak met ei gecombineerd, maar wist je dat er nog veel meer lekkere manieren zijn om de romige vrucht te combineren? Met banaan bijvoorbeeld, of geef er een Mexicaanse twist aan.

Warme hartige breakfastbowl 

Omdat niet iedereen van een zoet ontbijt houdt, hierbij nog een suggestie voor een hartig gerecht. Zie het als een hartige havermout met groenten. Kan gewoon. En is nog lekker ook. Misschien even wennen, maar zeker de moeite waard.

Havermout die naar carrotcake smaakt

Ook helemaal prima als je wél die zoetekauw bent – ben ik ook – en denkt: ik heb mijn havermout toch liever wat fruitiger. Mag ik je een suggestie geven voor een middenweg? Ik maakte, jaren geleden, namelijk deze havermout met wortel (!) en rozijnen en kaneel. Wat denk je? Precies alsof je een worteltaartje eet. Maar dan zonder suiker en toestanden. Erg lekker!

Ik ben benieuwd welke ontbijtrecepten jij graag in het najaar maakt! En staat er in deze blogpost misschien eentje voor jou om te proberen? Laat het me weten! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *