Het zou zomaar kunnen dat je dit recept vorig jaar al eens voorbij hebt zien komen op De Groene Meisjes. Het is namelijk één van mijn favoriete winterrecepten en ik eet het vrij regelmatig. Ik weet nog wel dat ik deze couscous destijds vroeger altijd met suiker en plantaardige boter maakte. Oei. Dat kan gezonder en dat laat ik vandaag aan jullie zien!
Het is zo’n lekker warm, zoetig gerecht… ik zou het iedere week een keer als lunch kunnen eten. Het is trouwens ook enorm simpel om te maken, zeker binnen 10 minuten. Ik eet het gerecht graag warm, maar het is ook heel lekker om mee te nemen naar je werk of school en dan koud te eten. Ook prima!
Wat je nodig hebt voor 1 portie vegan zoete couscous:
* 75 gram couscous
* kaneel (zoveel als jij lekker vindt)
* een handje rozijnen
* een halve peer
* een halve appel
* een paar nootjes die je makkelijk kan halveren, zoals walnoten en pecannoten
* een eetlepel maple syrup, of: breng op smaak met ‘oerzoet’ (verkrijgbaar bij de biowinkel)
Zo maak je de couscous:
1. Doe de droge couscous in een kom en schep de kaneel en rozijnen hier alvast doorheen.
2. Giet kokend water op. De couscous moet net onder water staan.
3. Laat de couscous wellen, schep een paar keer om tussendoor.
4. Snijd ondertussen de peer en appel in kleine stukjes en halveer de nootjes.
5. Als de couscous al het water heeft opgenomen is het klaar en kan je de maple syrup (of oerzoet) er doorheen roeren.
6. Schep ook de helft van de appel- en peerblokjes alvast door de couscous.
7. On top: de rest van de appel en peer en de nootjes!
8. YUMS!
Mocht je het nog niet zoet genoeg vinden, dan kan je er natuurlijk wat meer maple syrup of oerzoet doorheen roeren. Maar het fruit maakt het geheel toch ook al heel zoet, dus overdrijf niet ;)
Je kan deze zoete couscous natuurlijk met allerlei soorten (gedroogd) fruit maken. Zoals dadels, abrikozen, vijgen, gedroogde appel, pruimen en cranberries. Enjoy!
Klinkt lekker en makkelijk! Dit ga ik binnenkort eten!
Hmm dit ziet er heerlijk uit! Dit ga ik morgen maken om mee te nemen naar mijn werk voor de lunch, hmm!
Oeh dat klinkt erg lekker, ik ga dit zeker een keertje proberen!
Oh dat ziet er lekker uit, ik heb het bericht geliked op bloglovin zodat ik het later terug kan vinden! Lekker ontbijtje voor in m’n nieuwe huis dacht ik zo :)
Dat ziet er lekker uit! Mijn favoriete couscous recept is er eentje met sinaasappel en zalm. Dan is dit heel anders, maar ik ga het zeker eens uitproberen!
Oh wauw, dit moet echt heerlijk zijn! Ga het heel snel eens proberen, bedankt voor het recept!
Ik had laatst couscous gemaakt met (o.a.) dadels, geitenkaas, walnoten en koriander. Ook aan te raden!
klinkt ook heerlijk! Alleen eet ik dan de geitenkaas niet, maar dan klinkt het alsnog heerlijk :)
Dat lijkt me heerlijk! Ben verslaafd geraakt aan granaatappelpitjes, ga het daar eens mee maken denk ik! :)
oehja, dat is een heel lekkere combinatie denk ik!
Hm lijkt me lekker!
Ik dacht bij coucous juist altijd aan veel kruiden enzo!
Hmmm dat klinkt lekker. Ga ik ook eens doen of met quinoa :-)
Thanks!
kan zeker ook! al vind ik dat quinoa soms een wat ‘gronderige’ smaak houdt (ook na heel goed afspoelen) … dus ik vind persoonlijk couscous wat geschikter voor dit recept :)
Denk je dat het met bulgur zou gaan? :)
Ohja hoor! zeker! :)
Oei, wat een leuk, lekker en simpel gerecht. Die ga ik zeker proberen !
Wauw dit ziet er heerlijk uit! Ik denk dat ik vriendlief hier ook een groot plezier mee doe. (:
Oh, lekker zeg!!!
Nyummy! Zou je dit ook met amandelmelk kunnen maken in plaats van water?
Zou kunnen, wordt het wel wat machtiger/vetter van. Zal wel lekker zijn denk ik!
Ah, die gaat op het lijstje voor het weekend!
Zo maak ik vaak mijn havermout met Soyamelk. Goede tip om het ook eens met couscous te maken, klinkt goed!!
Hmm, heb de site nog maar net ontdekt, maar dit ziet er lekker uit. Mag zelf geen couscous hebben, maar met quinoa kan het vast ook wel! Smaakt wel anders dan couscous, maar het combineert wel prima met de rest van de ingrediënten.
Quinoa kan prima! geniet ervan!
Oooh dit lijkt me zo ontzettend lekker!
Hoi meisjes,
In mijn zoektocht op het web naar goede, gezonde en echte recepten kwam ik uit op jullie site! En ondanks dat ik niet vegetarisch/vegan ben (eet geen gigantische bergen vlees en kaas en wel af en toe een spinazieburger en amandelmelk) werd ik zeker heel erg blij van jullie recepten! De moeite waard om eens uit te gaan proberen!!!
Hi Soesje, wat leuk om te horen! Heel veel leesplezier en veel succes met je zoektocht naar gezonde recepten :)
Heb het vanochtend gemaakt om mee te nemen naar school! Echt super snel klaar en het was prima mee te nemen in een bakje! Echt heeeel lekker, iedereen op school was jaloers ;)
Ik vind persoonlijk wel dat vooral de appel er lekker in is doordat die een wat sterkere smaak heeft. Ik heb trouwens gewoon honing gebruikt ipv maple syrop, ik vond het een goede vervanger!
Ook lekker! Wij gebruiken agave of maple syrup omdat honing niet vegan is :) Fijn dat het zo lekker was!
Weten jullie trouwens ook toevallig hoeveel calorieën er in dit recept zitten? Dat ben ik namelijk een beetje aan het bijhouden om eens een beeld te krijgen van wat ik eet.
Alvast bedankt!
Hi Karlijn, nee echt geen idee… daar houden we ons nooit zo mee bezig. Wel hebben we een zoete couscous met suiker en een zoete couscous zonder suiker op de site staan.. dus daar kan je nog even naar kijken wellicht! (hiervoor kan je de zoekfunctie gebruiken)
Ik vond hem echt lekker en heel makkelijk te maken. Daar houd ik van! Ik heb het met cranberry’s en amandelen gemaakt, omdat ik die nog in huis had.
leuk om te horen!
Heerlijk! Kan ook lekker met sojamelk in plaats van water! :)
[…] een wat ouder recept van De Groene Meisjes, maar nog steeds heel erg lekker: zoete couscous. Ook hiervoor geldt weer: super makkelijk om te maken en je kan er maar op los combineren. Eet je […]
[…] besluit ik een gezond tussendoortje te maken, met behulp van het recept van de Groene Meisjes: zoete couscous! Met kaneel en rozijnen maak ik de couscous klaar, en voeg hieraan appelstukjes en honing (niet […]